V rámci budovania rýchlostnej cesty R7 v Bratislave smerom z Holíc sa v septembri uzavrú jedny z najfrekventovanejších zjazdov na Prístavnom moste. Myšlienka na novú vozovku a zjednodušený prístup na novú diaľnicu je vskutku úžasná. Čo všetko však spôsobí uzávierka tak veľmi vyťažených ciest, akou je Prístavný most?

Prístavný most tvorí v Bratislave jednu z tých najšikovnejších a najrýchlejších ciest, ako sa dostať na určené miesto. Denne ním prejde viac ako 112-tisíc vozidiel. Ako človek, ktorý zažíva kolaps na tomto úseku denne, môžem povedať, že uzávierka plánovaných výjazdov bude pre Bratislavu peklom. A o to viac, keď sa v septembri skončia prázdniny.

„Zhotoviteľ obchvatu sa chystá zavrieť dva kľúčové nájazdy na Prístavný most – zjazd smerom z Petržalky na Bajkalskú a zjazd na Prístavnú ulicu,“ informuje magistrát hlavného mesta v tlačovej správe.

„Konzorcium súkromných firiem ohlásilo na september 2018 výstavbu obchvatu D4/R7, čo je najväčší stavebný a investičný projekt v Bratislave za posledné desaťročia. Táto stavba výrazne zasiahne do dopravnej situácie v Bratislave a ovplyvní život v meste,“ informuje magistrát.

„Pri takto obrovskom projekte je absolútne kľúčové, aby fungovala koordinácia a hlavne komunikácia. Nielen medzi jednotlivými úradmi, či firmami, ktoré stavbu realizujú, ale hlavne s občanmi a inými dotknutými subjektami. Projekt D4/R7 bude úspešný iba vtedy, keď sa nám ho podarí vysvetliť všetkým. Preto som zvolal dnešné stretnutie a s jeho závermi pôjdem za ministrom dopravy,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vizualizácia rýchlostnej cesty R7

Pokiaľ sa teda zjazdy z Prístavného mosta stanú úplne neprejazdnými, všetka preprava sa presunie na Most Apollo či Most Lafranconi. Obyvatelia tak budú môcť využiť na obchádzku Einsteinovu ulicu a prejsť cez Most Apollo či Most SNP. Taktiež po zjazde z Mosta Lafranconi využiť Nábrežie armádneho generála Ludvíka Svobodu a dostať sa do centra mesta.

Každopádne sme zvedaví, ako sa hlavné mesto a vodiči v ňom vysporiadajú s organizáciou po plánovanom uzavretí. Bohužiaľ, nateraz nie je známa dĺžka uzávierky. Isté je, že nám ostávajú aspoň dva letné mesiace na to, aby sme sa psychicky pripravili.

Zdroj: D4R7.comstartstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko prebiehal štvrtý ročník BMW Meet v Gabčíkove? Pozrite sa na to s nami!
Nasledujúci článokCUPRA e-Racer po prvý raz vyrazil na závodnú trať