Pred dvoma rokmi išlo len o jednoduchý ruský koncept a sen. Tento rok sa sen stáva skutočnosťou a Lada Vesta Sport mieri aj na naše cesty.

Ubehli už tri roky od oficiálneho spustenia predaja modelu Lada Vesta. Ihneď sa stal jedným z najpredávanejších modelov na ruskom trhu. V roku 2018 je momentálne na druhej priečke. Dopomáha mu aj rozširujúce sa portfólio. Pôvodný sedan bol doplnený o kombi a oba modely sa dočkali aj zvýšenej verzie Cross. Napredovala aj motorizačná ponuka a momentálnou súčasťou ponuky je aj pohon na CNG. Teraz však prichádza športovejšia verzia – Lada Vesta Sport. Ide o sériovú verziu konceptu, ktorý bol predstavený v roku 2016 na oslavu 50-teho výročia založenia legendárnej ruskej automobilky.

Vzhľad sa líši prepracovanejšími nárazníkmi, ktoré boli podľa Lady inšpirované okruhovou verziou modelu. Tá bola nasadená nielen na domácich závodoch v Rusku, ale aj v šampionáte WTCC. Vďaka novému prednému nárazníku so spojlerom teraz Vesta Sport vyzerá o čosi agresívnejšie. Prepracovanejšie X-ko (znak dnešnej Lady) automobil opticky rozširuje. Na bokoch sú viditeľné lakované kryty vonkajších spätných zrkadiel odetých do čiernej farby alebo nové, 17-palcové kolesá na nízkoprofilových pneumatikách.

Na zadnej časti sa nachádza dominantný difúzor s integrovanými výfukovými koncovkami. Zaujímavosťou sú chladiace otvory, ktoré sú síce falošné, no naoko pekné. V nich sú uložené parkovacie senzory. Veko kufra je ozdobené decentným spojlerom, v ktorom je zakomponované brzdové svetlo z diód. Krídlo sa môže zdať nepotrebné a zbytočné, no podľa automobilky z Toljatti spĺňa svoj účel a bolo ladené v aerodynamickom tuneli. Veste Sport klesla aj svetlá výška, ktorá činí 162 mm.

Pod kapotou sa ukrýva atmosférická 1,8-čka s výkonom 107 kW. Parametre, z ktorých by Vám zaskočilo, to rozhodne nie sú, no pokiaľ to prirovnáme k vozidlám Lady, tak áno, pre nich sú. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h má táto športová verzia v priebehu 9,6 sekundy a maximálna rýchlosť sa zastaví na 198 km/h.

Lada Vesta Sport sa oficiálne predstaví koncom augusta na moskovskom autosalóne. Po oficiálnom odhalení by sa mala začať predávať na ruskom trhu.

Zdroje: Ladastartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokUzávierka v Bratislave kvôli prvému podzemnému kruhovému objazdu!
Nasledujúci článokPrehľad automatických prevodoviek