Najostrejší Renault Mégane R.S. vo svojej špičkovej verzii Trophy prichádza na trh vo svojej tretej generácii. Prvýkrát v histórii týchto francúzskych hot-hatchov sa výkon zaguľatil na 300 koní.

Renault Mégane R.S. sa na trhu nestihol poriadne ani ohriať a Francúzi už do sveta púšťajú najvýkonnejšiu verziu s pomenovaním Trophy. Tento Mégane už štandardne obsahuje podvozok Cup, ktorý bol doteraz len za príplatok. Samosvorný diferenciál Torsen má o 25% tuhšie tlmiče a o 10% tuhšie tyčky stabilizátorov. Samozrejmosťou je už aj natáčanie zadných kolies 4Control.

Brzdové kotúče od spoločnosti Brembo boli v prípade modelu Trophy odľahčené a na každom kolese klesla váha o 1,8 kilogramu. Kotúče sú zakryté 19″ diskami Jerez, ktoré sú obuté na pneumatikách Bridgestone Potenza S001, ktoré majú zlepšiť jazdné vlastnosti na okruhu. Okrem iného budúci rok má tento model byť doplnený o disky Fuji Light, ktoré sú odľahčené o ďalšie dva kilogramy.

V interiéri sa nachádzajú úplne nové škrupinové sedadlá značky Recaro, ktoré sú odeté do Alcantary. Aj vďaka týmto sedadlám sa podarilo znížiť sedenie za volantom o 20 mm. Volant je ozdobený štítkom R.S. Volant je z polovice odetý do kože a z polovice do Alcantary.

Pod kapotou sa ukrýva štvorvalček 1,8 Tce, ktorý oproti svojmu „staršiemu“ bratovi nadobudol 20 koní (celkových 300) a krútiaci moment narástol na 420 N.m. Inžinieri v Renaulte tentokrát nezabudli aj na tých, ktorí stále holdujú manuálnej prevodovke. Tá pribudla do výberu k osvedčenej šesťstupňovej automatickej EDC. Verzia s manuálnym preraďovaním dokáže zrýchliť z pokoja na 100 km/h v priebehu 5,7 sekundy, čo je o desatinu rýchlejšie, než pri klasickou Mégane R.S. Maximálna rýchlosť verzie Trophy sa zastaví na 260 km/h.

K hlavným konkurentom nového Mégane R.S. Trophy je určite medzi hot-hatchmi Honda Civic Type-R, ktorá má síce 320 koní, no „iba“ 400 N.m. Type-R je držiteľom rekordu na severnej smyčke Nürburgringu s časom 7 minút a 43 sekúnd. Je teda dosť možné, že práve francúzska sa pokúsi zdolať tento okruh v rekordnom čase práve s týmto modelom.

Renault Mégane R.S. Trophy sa oficiálne svetu ukáže na autosalóne v Paríži, ktorý sa koná na jeseň tohto roku. K prvým zákazníkom by mal dôjsť už koncom tohto roku.

Zdroje: Renault | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoexpress.co.uk
Predchádzajúci článokMitsubishi, dodávka či kamión? Neuveríte, ale aj tieto vozidlá mali štítok AMG
Nasledujúci článokPolicajti zastavili pojazdný vrak. Kliešte namiesto volantu a vedro namiesto sedačky!