Na tohtoročnom festivale Comic-Con v San Diegu sa Kona obliekla do hrdinských kriviek Iron-Mana. Ale pozor, nebude to iba ukážkové auto. Malý crossover sa dostane v priebehu roka do výroby s obmedzeným počtom kusov aj v tejto ,,superhero“ verzii.

Poznáte slovné spojenie Comic-Con? Ide o celosvetový štvordňový festival, kde sa odhaľujú všetky novinky zo sveta komiksov, filmov a televíznych seriálov, v ktorých vystupujú superhrdinovia. V San Diegu v Kalifornii sa táto slávnosť usporadúva už od roku 1970. Je to tak veľká udalosť, že si tu svojich nadšencov môžu získať aj automobilky, ktoré by inak zostali v ,,nudnom šate“.

Kona dostane množstvo kozmetických úprav. Prvý kus získa exkluzívnu červenú a matnú sivú farbu. Na streche bude namaľovaný motív masky Iron Man. Zvyšok karosérie tiež nezostane nedotknutý. Auto dostane odznak na prednej časti blatníka, spodné obloženie Stark Industries, špeciálne vyrytie na D stĺpikoch a vo vnútornom poli svetlometov bude tiež rytie Iron Man.

18-palcové zliatinové kolesá budú tiež v štýle Iron Man – dostanú krytku v tvare prilby a tmavý chróm pre zladenie s prednou mriežkou. V kabíne nájdete veľa červených odtieňov. Jedinečná je aj riadiaca páka, sedadlá a podpis Tonyho Starka na prístrojovej doske. Head-up displej dokonca obsahuje originálnu grafiku Iron Man. Špeciálnu úpravu má aj palubovka a dotyková obrazovka umiestnená na nej.

Síce to nie je žiadna Audi R8, ako sme z filmov o Tonym Starkovi zvyknutí. Taktiež neuvidíte ani tryskový vzlet alebo šlahajúce plamene z výfuku. Na tejto vylepšenej verzii Hyundai Kona existuje ale niekoľko nečakaných prvkov, ktoré by si mohli získať fanúšikov hrdinu. Bude to však stačiť na to, aby sa im výroba tohto vozidla oplatila?

Každopádne, Kona Iron Man Edition sa dostane do výroby v decembri tohto roka. S predajom plánuje automobilka začať v prvom štvrťroku 2019. Hyundai zatiaľ nezverejnil, koľko by takáto sranda mohla stáť, jasne sa však vyjadril, že Kona sa bude predávať celosvetovo iba na objednávku.

Zdroje: Hyundai | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Mercedes-Benz triedy A sedan: Menší brat CLS-ka?
Nasledujúci článokLamborghini Aventador SVJ stanovil nový rekord v Zelenom pekle