Domov News Agregát V8 pre nové BMW radu 8 Coupé

Agregát V8 pre nové BMW radu 8 Coupé

K skompletizovaniu nového 8-valcového agregátu s technológiou BMW M Performance TwinPower Turbo bude tradične v motorárni v sídle spoločnosti BMW Group, ktorá sa vyznačuje vysoko úrovňovou technológiou a precíznou zručnosťou.

Mníchov. Nový model BMW radu 8 Coupé schádza z montážnej linky v závode BMW Dingolfing, no motor jeho najvýkonnejšej verzie vzniká v hlavnom závode spoločnosti v Mníchove. Spolu so štartom výroby luxusného športového automobilu sa spustila aj výroba prvého motora V8 pre verziu BMW M850i xDrive Coupé (kombinovaná spotreba paliva: 10,5 – 10,0 l/100 km; kombinované emisie CO2: 240 – 228 g/km).

Objem 4,4-litra a výkon 390 kW (530 koní) sú parametre novej pohonnej jednotky pre verziu BMW M Performance. Vzniká v motorárni kde sú zaužívané, časom osvedčené tradície. Ale zároveň je vybavená špičkovými technológiami najmodernejšieho charakteru. Na pracovných procesoch sa podieľajú najskúsenejší odborníci. Výsledkom je záruka najvyššej možnej úrovne kvality práce. BMW sľubuje spojenie vynikajúcu kultivovanosť a chod motora. V kombinácií mimoriadneho vzrušenia a radosti z jazdy. Všetko je to inšpirované pretekárskymi vozidlami.
Povahové črty, nového motora V8 sa odrážajú aj vo výrobných procesoch použitých v mníchovskej výrobnej továrni. Výroba vo veľkej miere používa remeselné zvyklosti a zručnosti vysoko špecializovaných a školených odborníkov, ktorí každému agregátu venujú maximálnu možnú pozornosť. Blok motora, kľuková skriňa ako aj hlava valcov nového motora V8 prichádzajú do Mníchova zo zlievarne ľahkých kovov, ktorá je súčasťou závodu BMW Group v meste Landshut. Ich súčasťou sú aj systémy na prenos dát a následne sú spracované s maximálnym dôrazom na presnosť.
Montážou nových pohonných agregátov V8 v mníchovskej centrále dáva spoločnosť BMW Group najavo podstatu výroby motorov na preverenom výrobnom mieste. Schopnosti a zručnosti špecialistov s účinnými a náročnými pohonnými agregátmi sa v mníchovskom závode používajú aj pri výrobe aktuálnych 6- alebo 8-valcových agregátov pre modely BMW M ako aj 12-valcových motorov pre model BMW M760Li xDrive a pre modely značky Rolls-Royce. To zaručuje, že motory spĺňajú najvyššie možné štandardy kvality. Dostávajú nekompromisnú akosť výroby, čo znamená, že spĺňajú predpoklady pre výnimočný výkon a maximálnu radosť z jazdy v novom modeli BMW M850i xDrive Coupé.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠialenstvo na Prístavnom moste zachytené kamerou
Nasledujúci článok1,4 TSI z dielne VW končí. Na scénu prichádza 1,5 TSI!