Dopravca Slovak Lines bude až do polovice septembra prevádzkovať špeciálnu linku do susedného Rakúska. Dôvodom je veľký záujem cestujúcich v letných mesiacoch. Linka bude premávať každý piatok, sobotu a nedeľu. To však nie je jediná novinka…

Z Bratislavy na pláže Neziderského jazera (Neusiedler See) či na nákupy do Parndorfu sa tak dostanete za menej hodinu. Slovenský dopravca Slovak Lines bude letnú linku prevádzkovať až do 16. septembra. Tá do Rakúska premáva trikrát týždenne: v piatok, sobotu a nedeľu.

Nástupným bodom je autobusová stanica Nivy (nástupište č. 4) alebo Einsteinova ulica v Bratislave. Zo stanice Nivy autobus vyráža vždy ráno o 8:00 hod., poobede o 13:00 hod. a večer o 18:00 hod. Na Einsteinovej ulici zastavuje autobus o 5 minút neskôr.

Prvou zastávkou je známe nákupné stredisko Parndorf, kde sa nachádza výber z viac ako 160 dizajnérskych módnych značiek. Ďalšou zástavkou linky je rakúske mesto Neusiedl am See, Seebad. Lokalita ponúka výnimočné Neziderské jazero, kde si môžete vychutnať kvalitnú gastronómiu, prechádzky, kúpanie, ale aj prenájmom bicyklov, člnov, vodných bicyklov alebo paddleboardov. Neziderské jazero je najväčšou vodnou plochou u susedov a je zapísané medzi lokality Svetového dedičstva UNESCO.

„Najvýchodnejšia spolková krajina Rakúska láka s 300 slnečnými dňami a pestrou ponukou výletných cieľov pre celú rodinu. Burgenland patrí k najpriateľskejším regiónom vo vzťahu k deťom  a je ideálnym tipom na vašu rodinnú dovolenku,“ opisuje Borbála Mercz z Rakúskej národnej turistickej kancelárie.

K dispozícii je aj mobilná aplikácia pre Android a iOS

Cestovné lístky je možné zakúpiť prostredníctvom novej mobilnej aplikácie Slovak Lines, ktorá je k dispozícii ako pre smartfóny s operačným systémom Android, tak pre tie s iOS. Po stiahnutí aplikácie je nutné sa zaregistrovať a uložiť platobnú kartu. Digitálny cestovný doklad nie je nutné tlačiť, stačí ho ukázať vodičovi na displeji smartfónu.

„Nová mobilná aplikácia Slovak Lines vznikla s dôrazom na jednoduchosť, rýchlosť a intuitívnosť. Práve tieto vlastnosti používatelia najviac preferujú. Ukázali to naše interné prieskumy, zamerané na cestujúcich, ktorí pravidelne využívajú linku dopravcu Slovak Lines do centra Viedne a na letisko Schwechat,“ vysvetlil generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Okrem mobilnej aplikácie je možné lístky zakúpiť cez webovú stránku slovaklines.sk, priamo v pokladni na bratislavskej stanici Nivy a v sieti predajných miest Slovak Lines v Bratislave. Samozrejmosťou je aj nákup cestovných lístkov u vodiča autobusu priamo pri nástupe na letnú linku. Obojsmerný cestovný lístok pre dospelú osobu stojí 10 eur, dieťa do 15 rokov cestuje iba za 5 eur. Mládež od 15 do 26 rokov má spiatočný lístok za 9 eur.

Zdroje: SlovakLines | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRolls-Royce Phantom 8 na dve hodiny náš!
Nasledujúci článokAutonómne autobusy už testujú neďaleko Bratislavy!