Rev burácajúcich motrov, vôňa spálených gúm, kopa áut a galóny benzínu. Aj v tomto duchu sa niesla drift exhibícia v paddocku na Pezinskej babe tento víkend.

Tento víkend (1.9.-2.9.) sme boli súčasťou jedného zaujímavého eventu. Na Pezinskej babu v paddocku sa konala drift exhibícia jazdcov zo sérií PRO a PRO 2. Zišli sa tu jazdci zo Slovenska ale aj Česka. Brány areálu sa otvorili v oba dni rovnako a to o 8 hodine rannej pre jazdcov a organizátorov a ako návštevník ste mohli do areálu vojť od 9:00. Zároveň s týmto časom začínali aj voľné tréningové jazdy všetkých jazdcov. O dve hodinky neskôr začali tandemové jazdy vo dvojiciach, trojiciach alebo štvoriciach.

Celá akcia prebiehala v priateľskom duchu a na svoje si prišiel naozaj každý. Jedinou neovplyvniteľnou nevýhodou bolo počasie. V sobotu sa spustil lejak, no niektorých jazdcov ani to neodradilo a predvádzali pre publikum show ako sa patrí. Sobotňajší lejak však odradil množstvo divákov na nedeľu, čo je škoda, nakoľko aj v tento deň sa bolo na čo pozerať.

Za odskúšanie rozhodne stálo aj Drift Taxi. Fungovalo to tak, že ste oslovili jazdca, či Vás nezoberie sa previesť po trati, dali ste mu lístok a on s Vami prešiel dve kolá bokom po celom kameňolome. Za veľké plus môžeme označiť to, že medzi jednotlivými kolami neboli veľké prestoje a jazdci vychádzali jeden za druhým. Akonáhle jeden / dvaja jazdci dokončili kolo, na trať boli vyslaní ďalší. Predsalen, keby sa čaká na ďalšie kolá, divákov by to zrejme omrzelo a odišli by.

Celú túto akciu mali pod záštitou ľudia z Black Engine Gastro & Drift Team za čo im ďakujeme a dúfame, že sa im podarí drift na Slovensku presadiť a tento motoršport sa u nás bude tešiť väčšej obľube a priazni, než tomu bolo doteraz. Dosť však bolo slov, poďte sa s nami pozrieť na fotoreport tejto naozaj vydarenej driftovej exhibície.

 

Foto: Šuhu photo | Frenky Photography

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrečo sa nevyrábajú autá s vyklápacími svetlami? Toto sú tie najikonickejšie
Nasledujúci článokAlumined: Unikátne strešné boxy, ktoré vznikli na Slovensku!