Ešte pred oficiálnou premiérou na autosalóne v Paríži 2018 predstavuje mladoboleslavská automobilka niektoré detaily modelu Kodiaq RS. Novinka má podľa všetkého okrem iného dostať nový virtuálny kokpit.

Trh s veľkými športovo sa tváriacimi SUV je na vzostupe tak, ako nikdy predtým. Hoci s ním pravdepodobne do terénu nepôjdete, silnejší motor sa zíde. Nový Kodiaq RS, ktorý si odbije svetovú premiéru na autosalóne v Paríži, bude poháňať doteraz najsilnejší vznetový motor v histórii Škodovky. Dvoma turbami poháňaný dvojliter s označením TDI bude produkovať úctyhodných 176 kW (240 k). Samozrejmosťou je pohon všetkých kolies a adaptívny podvozok.

Dynamický charakter Kodiaqu s označením RS majú podčiarkovať LED svetlomety s kryštalickým efektom. Tie sa majú dostať rovno do štandardnej výbavy RS. Video, ktoré zverejnila Škodovka, exkluzívne odhaľuje aj voliteľné lakovanie v modrej farbe Race. To bude možné doobjednať na Kodiaq po prvýkrát.

Nový športový vzhľad virtuálneho kokpitu

Do sériovej výbavy nového Kodiaq RS sa okrem spomínaných LED svetiel dostane aj individuálne nastaviteľný virtuálny kokpit s karbónovým vzhľadom. Nové piate usporiadanie displeja má zobrazovať otáčkomer a aktuálnu rýchlosť uprostred, po vzore športových autách koncernu VW.

Kodiaq RS bude navyše prvým modelom značky, ku ktorému bude možné doobjednať Dynamic Sound Boost, teda vlastne počítačom prifarbený zvuk motora, ktorý je prehrávaný cez reproduktory do kabíny vozidla. Systém má vlastnú riadiacu jednotku, ktorá číta signály z palubných systémov a na ich základe mení a zosilňuje zvuk motora v závislosti od zvoleného režimu jazdy.

ŠKODA KODIAQ RS: Revelation

Ešte športovejší Kodiaq?

Nebolo to tak dávno, čo sme vám priniesli „uniknuté“ fotografie ešte športovejšie strihnutej verzie českého SUV. Zdá sa, že všetky automobilky chcú mať zástupcu v triede, ktorú nie tak dávno vytvorilo BMW s modelom X6 a do ktorej sa nedávno pridal aj Mercedes so svojim GLE Coupé, či dokonca Renault s Arkanou (hoci zatiaľ iba pre Rusko). Škodovka, samozrejme, nesmie v tejto partii chýbať. Preto sa načŕta otázka, či a ak áno, tak kedy ho uvidíme aj na našich cestách? Reč je o Kodiaqu s prívlastkom GT.

Najnovšie uniknuté fotografie ukazujú, že Škodovka si na maskovaní dáva riadne záležať. Tentokrát sa snaží evokovať dojem, že ide o Mazdu CX-5, no rysy sa nezaprú a šikovnejšie oko si určite všimne, že ide o počin z Českej republiky. Avšak podľa doterajších informácií bude GT určené len pre čínsky trh. Škodovka totiž údajne nemá dostatočné výrobné kapacity na jeho výrobu a dovážanie z Číny je extrémne logisticky náročné. No nikdy nehovor nikdy…

Zdroje: Škodaauto.czstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen plánuje používať 3D tlač v masovej produkcii
Nasledujúci článokNová Škoda Rapid bude priamou konkurenciou pre VW Golf!