Domov News Porsche a Hyundai investujú do rozšírenej reality WayRay, ktorá spraví z okruhu...

Porsche a Hyundai investujú do rozšírenej reality WayRay, ktorá spraví z okruhu videohru!

Niekoľko začínajúcich futuristických technológií, akou je autonómia 5. úrovne či rozšírená realita, jednoducho čakajú na prelomové momenty, ktoré im umožnia presadenie na masovom trhu. Rozšírená realita urobila ďalší krok vpred do automobilového priemyslu a získava si svojich stúpencov.

Spoločnosť Porsche na začiatku tohto roka naviazala na projekt WayRay v rámci iniciatívy Startup Autobahn, európskej iniciatívy zameranej na inováciu automobilov. Zdá sa, že spolupráca sa ukázala ako plodná, pretože automobilka prehlásila: „Ich inovatívne nápady a produkty majú veľký potenciál. Sme presvedčení, že na tomto základe budeme schopní ponúknuť našim klientom prispôsobené vozidlá a umiestniť najviac peňazí tam, kde majú čelné sklo.“

Nemecká automobilka však nie je prvá, ktorú také niečo nadchlo. Hyundai, JVCKENWOOD, China Merchants Capital – to všetko sú firmy, ktoré tvoria skupinu, ktorá jedného dňa zmení pohľad na svet. Konkrétnejšie pohľad vodiča. Hyundai verí, že v ich sériovej výrobe sa tento prvok môže objaviť už v roku 2020.

Systémové riešenie spoločnosti WayRay je pri tom lepšie ako ostatné, a má to pár jednoduchých dôvodov. Projektory a čipy sú menšie ako pri konkurenčných jednotkách, prispôsobiteľné akejkoľvek značke a modelu a použiteľné v oveľa širšom zornom poli, čím odľahčujú záťaž na oči vodiča. Hyundai uviedol, že chce používať technológiu vo svojich autách a aplikovať ich aj mimo vozidiel. Týka sa to celého ekosystému AR, ktorý zahŕňa inteligentné budovy a mestá.

Čo sa týka bezpečnosti systému AR, mohol by vodičovi dať do väčšej pozornosti prechody, výstražné značky, parkovacie miesta, upozorniť pred stavebnými zónami a poskytovať presnejšie navigačné pokyny v rámci prirodzenej viditeľnosti vodiča. Porsche premýšľa o aspektoch výkonnosti a chce rozšíriť sadu digitálnych služieb, ktoré ponúka svojim zákazníkom.

Krátke video nižšie znázorňuje, ako by potenciálny systém WayRay mohol zvýšiť zážitok z jazdy, najmä na trati. Vodič Porsche dostával „nápovedu“, kde na trati stráca a naopak kde získava čas. Vyzýva ho tiež na brzdenie a ktorá stopa je tá najlepšia. Stáva sa Gran Turismo realitou?

Firma WayRay tvrdí, že bude investovať svoje hotovostné infúzie do väčšieho objemu výskumu a vývoja. Vybuduje továreň v Nemecku na výrobu hotových jednotiek a rozšíri ponuku AR do vznikajúcich automobilových odvetví. Medzi ne sa zaradia autonómne vozidlá, alebo už spomínané inteligentné domy a konštrukcie. Hlavný produkt – displeje pre autá, sa odhadujú na investíciu 1 miliardu dolárov do roku 2023.

Zdroj: WayRay

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokEuro NCAP: Rozbitý Touareg aj nová Audi A6
Nasledujúci článokVolkswagen má so svojim elektrickým I.D. Buzz veľké plány