Koncern VW v najbližších rokoch čaká veľká obnova ťažiskového segmentu. Okrem novej Octavie, A3-ky a Golfu sa čoskoro dočkáme aj kompletne prepracovaného SEAT Leon.

Ten aktuálny je na trhu už od roku 2012, no stále patrí medzi veľmi atraktívne autá. Z hľadiska dizajnu sa charakterizuje ostrými hranami a čistými linkami. Tomu bude pri novej generácii koniec.

SEAT Leon, ktorý bude predstavený na prelome rokov 2019/2020 bude vyčnievať z celého portfólia VW Group. Hlavným dôvodom má byť jeho nevšedný, možno až extravagantný dizajn, ktorý ukáže smerovanie automobilky na ďalšie roky.

Ako to už býva zvykom, pokiaľ sa automobilka rozhodne pre radikálnu zmenu, najskôr ju ukáže v podobe konceptu. Presne tak to plánuje urobiť aj SEAT. Na ženevský autosalón chce priniesť prototyp, ktorý poodhalí dizajn v súčasnosti testovanej novej generácie Leonu. Šéf dizajnu španielskej automobilky Alejandro Mesonero-Romanos sa nechal počuť, že Leon bude niečo úplne iné, na čo sme zvyknutí.

Namiesto ostro rezanej karosérie sa máme pripraviť na oblé línie, ktorých sa budeme mať chuť dotknúť. Celé auto má pôsobiť prepracovaným dojmom, ktorého dizajn má zaujať hneď na prvý pohľad. Hlavným cieľom návrhárov SEATu Leon 4. generácie bolo odlíšenie auta. Mnohým v súčasnosti nevyhovuje to, že automobil je mierne podobný Volkswagenu Golf. Preto by mala byť novinka natoľko emočne založená, že by zákazník mal mať potrebu dotknúť sa jej, aby ju pochopil. 

Ako je vidieť zo špionážnych záberov, dizajn SEATu Leon pre rok 2020 sa v niektorých partiách mierne podobá na Hyundai i30. Inými slovami, na obrázkoch je jasne vidieť, že z auta zmizli hrany. Tie boli nahradené líniami a krivkami, ktoré sme mohli vidieť u Španielov už v minulosti. Ako bude finálne auto vyzerať, musíme nateraz len hádať. Isté je len to, že bude stáť na rovnakom podvozku ako nové Audi A3, Škoda Octavia či VW Golf. Okrem toho by automobil mal priniesť viaceré novinky v oblasti technológií, spracovania a bezpečnosti.

Zdroj: autoevolution.com | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZvláštne chúťky na Taiwane: Škoda Fabia dostala karbónové doplnky!
Nasledujúci článokNová Toyota Supra sa konečne oficiálne ukáže na autosalóne v Detroite!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.