Radový benzínový šesťvalec, odpruženie so špeciálnou M technológiou, diferenciál M Sport, inteligentný pohon všetkých kolies a mnoho iného prinesie nový „neMkový“ vrchol BMW M340i xDrive.

Nové BMW radu 3 sedan naberá obrátky smerom k štartu predaja, ktorý sa spustí na jar 2019. Oddelenie BMW M GmbH predstavilo dynamickú verziu nového športového sedanu: BMW M340i xDrive. Sedan poháňa novo vyvinutý radový šesťvalcový benzínový motor s výkonom 275 kW (374 k). Spojenie vysokého výkonu motora, odpruženia so špeciálnou M technológiou a inteligentného pohonu všetkých štyroch kolies poskytuje výnimočnú dynamiku jazdy, ktorá nemá v strednej triede konkurenciu. Výnimočný športový charakter podčiarkuje neobyčajný dizajn a špeciálne prvky výbavy.

BMW radu 3 sedan, ktorý sa sústreďuje na radosť z jazdy. Medzi jeho plusy patria nízke ťažisko, znížená hmotnosť, vynikajúce rozloženie hmotnosti na nápravy ako aj zvýšená tuhosť karosérie či upravené uchytenie tlmičov. Technológia odpruženia a aerodynamika prešli precíznymi úpravami spojenými s vysokovýkonnými vlastnosťami nového motora.

Pohonná jednotka vyvinutá pre model BMW M340i xDrive posúva štandardné vlastnosti radových šesťvalcov značky BMW v oblastiach ako výkon, reakcie, ochota stúpať do otáčok, hladkosť chodu a účinnosť na novú úroveň. Trojlitrový motor dostal hliníkový blok motora aj hlavu valcov. Zmenou prešlo aj prepĺňanie, vyvinuté na základe princípov TwinScroll.

Autosalón v Los Angeles je tu čo nevidieť. Aké premiéry nás čakajú?

Jedinečné športové vlastnosti nového modelu BMW M340i xDrive sa odrážajú aj v jeho špecifickom dizajne a v prvkoch výbavy. Rysy predného nárazníka, prahov a zadnej časti zlepšujú vstup chladiaceho vzduchu aj aerodynamiku. Medzi unikátne dizajnové prvky patria vypletané obličky BMW na prednej maske, zadný spojler vo farbe karosérie a lichobežníkové koncovky výfukového potrubia. Neobyčajný vzhľad vozidla dopĺňajú prvky ako vonkajšie držiaky spätných zrkadiel, otvory na vstup vzduchu, obličky BMW na prednej maske, koncovky výfukového potrubia a označenie modelu vyhotovené v sivej metalickej farbe Cerium Grey.

Nový model BMW M340i xDrive sa vo svetovej premiére predstaví na autosalóne Los Angeles Auto Show (30. novembra – 9. decembra 2018). Vozidlo sa v USA začne predávať v júni 2019, predaj v Európe sa spustí v júli.

Zdroje: BMWstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok6 netradičných áut, ktoré poháňal rotačný motor
Nasledujúci článokLegenda končí! Passat zrejme nedostane ďalšieho nástupcu