Land Rover dnes večer oficiálne predstaví novú generáciu obľúbeného Range Rover Evoque. No ako to už býva zvykom, oficiálne fotografie na verejnosť “unikli” o čosi skôr.

Land Rover predstaví druhú generáciu obľúbeného malého SUV Evoque už dnes večer. Je tomu ťažké uveriť, no prvá generácia je s nami už presne sedem rokov. A za ten čas sa na celom svete predalo viac ako 750 000 kusov luxusného crossoveru. Je teda viac než isté, že nová generácia Evoque bude pre celú automobilku kľúčovým modelom a Land Rover si dal záležať, aby aj druhá generácia pokračovala v úspešných šľapajách.

Ako to už býva, ešte pred oficiálnym odhalením sa carspotterom podarilo nafotiť celý rad špionážnych fotografií zamaskovaného auta, ktoré toho ale veľa o finálnej podobe auta nepovedali. Prvá sada špionážnych fotografií bola nafotená už vo februári 2017, no už vtedy sme mohli povedať, že novinka sa do značnej miery inšpiruje krásnym Velarom.

Pred pár dňami nás Land Rover na premiéru novej generácie Evoque naladil drôtenými modelmi. Tie ale celkom zreteľne naznačovali, že žiadna revolúcia čo sa týka dizajnu sa nekoná. Na druhej strane sa to ale dá chápať. Land Rover prišiel s receptom, ktorý sa ľuďom páči, tak prečo experimentovať a meniť niečo, čo funguje?

Pri pohľade do interiéru už v prípade špionážnych fotografií palubnej doske dominoval digitálny prístrojový cluster s veľkou dotykovou obrazovkou na stredovej konzole. Okrem toho, aktuálny Evoque bol často kritizovaný za stiesnený interiér, no šepká sa, že Land Rover sa touto otázkou zaoberal a výsledkom by mal byť dlhší rázvor a širší rozchod kolies. Okrem toho sa predpokladá, že Land Rover upravil aj zadné zavesenie kolies, aby pridal priestor pre zadných cestujúcich. Na druhej strane, trojdverový model bude zrejme naveky minulosťou kvôli nízkemu dopytu. No o otvorenej kabrio verzii nepadla ani zmienka a je teda možné, že bude v cenníku Land Roveru figurovať aj v druhej generácii.

A čo môžeme očakávať pod kapotou? Mild-hybrid je takmer istotou a údajne kombinovať preplňovaný trojvalcový motor s objemom 1,5 litra s malým elektromotorom a 48 V elektrickou architektúrou zodpovednou za napájanie prídavných zariadení. Hovorí sa aj o možnosti dieselového hybridu, no budeme si musieť počkať na večer.

Autosalón v Los Angeles je tu čo nevidieť. Aké premiéry nás čakajú?

Predstavenie novej generácie Range Rover Evoque môžete sledovať aj naživo prostredníctvom tohto YouTube linku. Oficiálne odhalenie je naplánované na 20:45 nášho času a oficiálnu svetovú premiéru si nový Evoque odbije na blížiacom sa autosalóne v Los Angeles.

The New Range Rover Evoque - Live Reveal, London

Zdroje: autoblog | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMáte už prezuté na zimné gumy? Ak nechcete pokutu, mali by ste tak rýchlo spraviť
Nasledujúci článokV Nemecku začne platiť zákaz pre dieselové autá už aj na diaľnici!