Správy zo začiatku roka už naznačili, že prvé Audi SQ8 by malo zažiť premiéru pred očami verejnosti na autosalóne v Los Angeles. Ako už ale vieme, neudialo sa tak, a hviezdou nemeckého stánku sa stal E-Tron GT.

Výkonné SUV ešte prekonáva záverečné testy a hodnotenia v Európe. Nižšie priložené video zachytilo SQ8 v Kodani, a ukazuje auto bez maskovania, ako majú väčšinou prototypy.

Spyshots: 2019 Audi SQ8 and serveral other Audi Prototypes

Jednoducho povedané, je to presne to auto, ktoré budete môcť vidieť v showroomoch Audi už čoskoro. My už sme v očakávaní, a tak veríme, že to bude naozaj v priebehu niekoľkých týždňov.

Pohľad na zadnú časť tohto predvýrobného prototypu ukazuje, že toto skúšobné vozidlo je poháňané dieselovým motorom. Odznak TDI na kufrových dverách sa zrejme vzťahuje na 4-litrovú V8 s twin-turbom pod kapotou, ktorú by ste mohli nájsť už v modeloch SQ7  alebo aj v Bentley Bentayga. Výkon by sa mal pohybovať tiež v podobných parametroch – 429 konských síl.

Čo sa týchto informácií týka, bavíme sa stále o vozidlách určených na európsky trh. S podobným výkonom by mala SQ8 získať aj benzínovú pohonnú sústavu, ktorá ale bude dostupná pre americký trh. Prvé predpoklady by mohli hovoriť o 3,0-litrovom motore V6 s turbom a s výkonom blížiacim sa k hranici 400 koní. Audi by mohlo taktiež vytiahnuť tajné eso z rukáva v podobe V8.

A teraz otázka, kedy zažije tento automobil svoj debutový deň? Nasledujúca veľká automobilová show sa uskutoční v januári, kedy sa uskutoční 2019 NAIAS v Detroite. Audi tam ale svoj stánok mať nebude, takže možno až Ženevský autosalón? Skôr si myslíme, že svojmu novému rýchlemu SUV dajú štyri kruhy online debut.

Zdroj: Pro-Streetstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAko sa vyrába Škoda Fabia R5 s výkonom takmer 300 koní?!
Nasledujúci článokDenník bratislavského hejtera: Kde máme cestárov?