Videli sme už niekoľko skvelých premiér, ako napríklad úplne novú Mazdu 3 či ďalšiu generáciu Porsche 911. Teraz je však čas si povedať, čo všetko príde v roku 2019!
V roku 2019 očakávame hneď niekoľko svetových premiér. Toto sú tie najzaujímavejšie z nich.

Škoda

Mnohočlennú rodinku mladoboleslavskej značky budúci rok rozšíri hneď niekoľko modelov. Už síce predstavené boli a vieme ako budú vyzerať, ale radšej sa raz zviesť, ako o tom iba počúvať. Takže čo nás čaká? Hatchback Scala, osviežený Superb a prvý elektromobil v podobe e-Citigo. Hlavným pútačom sa ale stanú mestský crossover Kosmiq a štvrtá generácia bestselleru Octavia.

AUDI a SEAT

V rámci koncernu má dosť noviniek pripravené Audi aj samotný Volkswagen. Štyri krúžky plánujú premiéru novej A3, taktiež sa môžeme tešiť na ostrú RS6 a RS7, športovejšiu S8 alebo aj elektrický e-Tron Sportback. Pre fanúšikov Volkswagenu bude najväčším lákadlom ôsma generácia Golfu. Pozornosť upútajú aj nové modely Arteon Shooting Brake, športové SUV T-Roc R a Neo – elektromobil, ktorý odštartuje elektrifikáciu značky. Taktiež nesmieme zabudnúť na novú generáciu Seat Leon!

BMW a Mercedes

Rok 2019 sa stane pestrofarebným aj pre ďalšiu nemeckú automobilku – BMW. Tá sa pochváli novou radou 1, 3 Touring a predovšetkým radou 8 Gran Coupé. Zrak poteší aj nová M8, X6, X3 M a ukázať by sa s trocha šťastím mohla aj omladená rada 7. Mercedes ale nenechal nič na náhodu, a na plejádu konkurenčnej značky zareaguje novým modelom CLA, GLB, GLE-Coupé či GLS. Nové Áčko by malo prísť tiež vo verzii AMG a hyperšportiak v podobe Project One by mal dostať finálnu verziu.

KIA

Kia takisto nezaháľa. Aj keď sme už mali možnosť vidieť najnovší Proceed a e-Soul, stále sú to horúce novinky pre budúci rok. Nemali by sme zabudnúť na spomenutie štvrtej karosárskej varianty Ceedu, respektíve crossoveru, ktorý už bol zachytení na špionážnych fotografiách. Na rozpise nižšie sa môžete presvedčiť, že rok 2019 bude naozaj plný (dúfame) úspešných modelov.

C8 Corvette s motorom v strede

Nová generácia Corvetty je jednou z najočakávanejších športových áut roka 2019. Okolo tohto auta už niekoľko mesiacov prebieha humbuk, keďže skúšobné jazdy a špionážne zábery sú doslova nekonečné. Povesti o tom, čo bude novú C8 poháňať, sa pohybujú od 6,2-litrovej V8 až po 5,5-litrovú V8 s dvoma turbami. Bez ohľadu na to sa dá povedať, že motor umiestnený v strede novej Corvetty drasticky zmení jej doteraz zaužívané vnímanie.

2020 Toyota Supra

Po viac ako 20-ročnej prestávke sa Toyota Supra konečne vráti do automobilového sveta v roku 2020. Supra bude ale odhalená už v roku 2019 na autosalóne v Detroite. Poháňať ju bude 3,0-litrový motor s turbodúchadlom a výkonom najmenej 335 konských síl. Supra zdieľa platformu s nedávno odhaleným BMW Z4, ktorý je dostupný len ako roadster.

Nová Toyota Supra sa konečne oficiálne ukáže na autosalóne v Detroite!

Ford Bronco & Baby Bronco

Na tento model sme obzvlášť zvedaví. Ford sa rozhodol zviesť sa na vlne nostalgie, keď oznámil návrat kultového SUV Bronco. Plnohodnotné Bronco by malo byť alternatívou pre Jeep Wrangler či Toyotu 4Runner. Okrem toho sa plánuje aj takzvané Baby Bronco. Oba modely by mali byť súčasťou rodiny Bronco, ktorá sa stane strategickým prvkom v portfóliu značky.

Audi RS7

V roku 2018 predstavilo BMW svoju najnovšiu M5, ktorý má po prvýkrát v histórii pohon všetkých kolies. Audi sa rozhodlo zatiaľ nereagovať odhalením modelu RS7, ktorý odteraz musí čeliť dvom konkrentom s pohonom všetkých kolies. Ako M5, tak aj E63 S produkuje výkon vyše 600 koní, takže Audi musí urobiť niečo, čo by pomohlo posunúť RS7 o latku vyššie. Niektoré fámy odhadujú, že RS7 môže mať tiež okolo 600 koní, ale iní hovoria, že by RS7 by mohla produkovať až 700 koní vďaka hybridnému pohonu.

BMW M8

BMW už odhalilo svoj úplne nový rad 8 vo verzii M850i, no ešte stále čakáme na oficiálne odhalenie prvej M8. Vrcholová verzia by sa mala spoliehať na 4,4-litrový motor V8 s výkonom nad 600 koní, ktorý poznáme z BMW M5. Najprv by malo kupé a neskôr by sa k nemu malo pripojiť Gran Coupe.

BMW M8: Poznáme podrobnosti, no zatiaľ stále v maskovaní!

Porsche Taycan

Medzi elektrickými autami, ktoré sú očakávané v roku 2019, je Porsche Taycan jednoznačne na prvej priečke. Očakávaj sa, že Taycan sa postaví proti Tesle, ponúkne rovnaký, ak nie lepší luxus a výkon, a to všetko za podobnú cenu. Ak je toto auto tak dobré, ako predpokladáme, Tesla bude mať vážne problémy.

Porsche Taycan už po 20-tich minútach nabíjania prejde 400 km

Potenciálne debuty

Okrem vozidiel, ktoré už boli potvrdené na rok 2019, existuje veľa ďalších modelov, ktoré môžu debutovať až v roku 2020 alebo neskôr. Predpokladá sa, že napríklad SUV Ferrari Purosangue sa začne predávať už v roku 2020, čo znamená, že jeho debut môže prebehnúť už v budúcom roku. Podobne je na tom aj Alfa Romeo, ktorá plánuje uviesť nové modely vrátane znovuzrodeného 8C a GTV a rovnako tak aj nové SUV do roku 2022.

Kórejskí výrobcovia majú aj niektoré zaujímavé pravdepodobné odhalenia vrátane dodávky od Hyundai a prvého modelu SUV od automobilky Genesis. A hoci sa koncept nedávno ukázal v LA, v roku 2019 uvidíme aj výrobnú verziu elektrického Audi E-tron GT.

Čo všetko sa objaví v roku 2019?

Aston Martin Rapide E, Valkyrie, DBX, Vantage S
Audi A3, A4 (fl), A6 Allroad, RS 6, RS 7, RS Q3, e-tron Sportback, RS Q8, S8
BMW rada 1, rada 3 Touring, rada 7 (fl), rada 8 Gran Coupé, M8, X6, X3 M
Dacia Sandero
Ford Focust ST, Kuga, Mustang GT500
Honda Urban EV
Hyundai i10
Jaguar XE (fl)
Jeep Gladiator
Kia e-Soul, Proceed, Ceed SUV
Land Rover Defender, Evoque, Velar SVR
Mazda 3
Mercedes AMG One, AMG A 45, CLA, GLB, GLE-Coupé, GLS
Mini E
Nissan Juke
Opel Corsa, Grandland X plug-in hybrid
Peugeot 2008, 208
Porsche Cayenne Coupé, Taycan
Renault Captur, Clio
Seat Leon
Škoda E-Citigo, Kosmiq, Octavia, Superb (fl), Scala
Toyota Supra, RAV4, Corolla
Polestar 1
Volvo V40, XC20
Volkswagen Arteon Shooting Brake, Golf, Neo, Tiguan (fl), Passat (fl), T-Roc R

Zdroje: carbuzz | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNástupca Lamborghini Aventador príde ako hybrid, no zachová si V12 atmosféru
Nasledujúci článokUnikli oficiálne fotografie novej Toyoty Supra ešte pred predstavením!