Nedávno sa na internet dostala fotka z tajného stretnutia predajcov značky Lincoln. Na pódiu bol zauíjmavý koncept limuzíny Continental, ktorá bola vybavená netradičnými samovražednými dverami. Dnes sa koncept stáva realitou.

Lincoln ešte pred autosalónom v Detroite oficiálne predstavil jedinečnú edíciu limuzíny Continental, ktorou si chce uctiť 80. výročie značky. Model s celým názvom Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition je ale vybavený netradičnými „samovražednými“ dverami, ktoré sú dnes typické pre iného výrobcu ultraluxusných automobilov. No pravdou je, že Lincoln bral inšpiráciu z vlastných radov.

Lincoln nanešťastie vyprodukuje len 80 exemplárov limitovanej edície, ktorou vzdáva poctu modelom značky z minulého storočia, vrátane Continentalu zo 60. rokov, ktorý taktiež prišiel so samovražednými dverami.

„Tento systém otvárania dverí sa stal synonymom Lincolnu Continental aj napriek tomu, že sa na modeli objavili v podstate len v jednej generácii uvedenej v 60-tych rokoch minulého storočia,“ povedal David Woodhouse, riaditeľ dizajnu automobilky. „No takzvan samovražedné dvere vyvolali taký ohlas, že sú s automobilkou spájané dodnes.“

Snáď najväčším prekvapením limitovanej edície je predĺžený rázvor kolies o 15 centimetrov, vďaka čomu sa má uľahčiť nastupovanie a vystupovanie cez netradičné zadné dvere. Okrem 80 vozidiel, ktoré Lincoln vyrobí pre modelový rok 2019, automobilka priznala aj „nešpecifikovaný obmedzený počet ďalších kusov Continental Coach Door Edition“ pre modelový rok 2020.

Vzhľadom na fakt, že ide skutočne o prísne limitovanú edíciu a predĺžený rázvor (ktorý Lincoln pri obyčajnom Continental neponúka), budú tieto autá v podstate ručne vyrábané. To znamená, že sa budú pýšiť tým najlepším, čo automobilka Lincoln ponúka. Samotné zadné dvere sa dokážu otvoriť až do pravého uhla, čo uľahčí nastupovanie a vystupovanie pasažierov na dve individuálne zadné sedadlá, ktoré sú oddelené tučnou stredovou konzolou plnou tlačidiel.

„Táto edícia odráža dizajn, ktorý chytil za srdcia mnohých automobilových nadšencov po celom svete,“ povedal Joy Falotico, prezident Lincoln Motor Company. „Je to niečo jedinečné a unikátne, čo ponúkame úplne moderným spôsobom.“

Pod kapotou sa ale žiadne zmeny nekonajú. Aj Coach Door Edition bude poháňaný benzínovým, dvoma turbami prepĺňaným motorom s objemom 3,0 litra s výkonom 298 kW (406 koní) a krútiacim momentom 542 Nm. Základná cena limitovanej edície nebola zverejnená, no s najväčšou pravdepodobnosťou poľahky prekročí hranicu 100 000 dolárov. Prvé kusy budú doručené v lete roku 2019. Bohužiaľ, v Európe ho neuvidíme.

Zdroje: Autoweekstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokČo všetko vieme o novom Mercedese-Benz triedy CLA?
Nasledujúci článokAudi už testuje RS Q3 v plnom prúde. Dostane vyše 400 koní!