Britský motoristický magazín Car Wow proti sebe postavil najrýchlejšie sedany súčasnosti: BMW M5 Competition a Mercedes-AMG E63 S. No vyhrať môže len jeden…

Začiatkom tohto roka postavil britský magazín Car Wow proti sebe dva ultra výkonné supersedany: BMW M5 a Mercedes-AMG E63 S. Obe vozidlá majú V8 s podobným výkonom a obe vozidlá ho posielajú na všetky štyri kolesá. Napriek tomu ale AMG vyhral pomerne presvedčivým víťazstvom.

Avšak teraz nastal čas na odvetu. V mníchovskom kúte sa nachádza nový bojovník. Je to síce stále M5 generácie G10, no je mierne nižšia, mierne ostrejšia verzia štvordverovej strely, ktorá má ešte o čosi vyšší výkon. Konkrétne ide o 460 kW, čo znamená monštruóznych 626 koní. To všetko je k dispozícii v takzvanom Competition balíku.

Na druhej strane ringu sa nachádza starý známy Mercedes-AMG E63 S generácie W213, ktorý z 4,0-litrového dvomi turbami prepĺňaného vidlicového osemvalca produkuje 450 kW, teda 612 koní. Samozrejme, v oboch prípadoch ide o oficiálne uvádzané čísla a je verejným tajomstvom, že v skutočnom svete môžu supersedany produkovať ešte o pár (monžo desiatok) koní navyše.

Dosť ale bolo rečí a pozrime sa spoločne, či tento krát malo BMW M5 s troškou dopingu šancu oproti brutálnemu medveďovi.

BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E 63 S - DRAG RACE, ROLLING RACE & BRAKE TEST

Zdroje: Carthrottle | Autoforumstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAmerika zrejme dostane limitovanú edíciu Subaru WRX STI S209!
Nasledujúci článokNový Land Rover Defender sa po prvýkrát ukázal na oficiálnej fotografii!