Domov News KIA oficiálne predstavila jej najväčšie osemmiestne SUV Telluride!

KIA oficiálne predstavila jej najväčšie osemmiestne SUV Telluride!

Automobilka KIA, hovorí, že Telluride je vôbec najväčším SUV, aké kedy vyrobili. Tlačí tak na americký trh s vozidlom, ktoré má všetko, čo ho naozaj odlíši od klasického sedanu.

Dva roky po tom, ako juhokórejská značka zaplnila svoj stánok konceptom, sa predstavil oficiálne model Telluride na North American Interniatonal Auto Show v Detroite. Ako najväčší KIA „Evergreen“, ktorý je stále označovaný ako automobil strednej veľkosti môže odviezť až 8 pasažierov.

Motor? Keďže je auto primárne nastavené pre americký trh, pod kapotou by ste niečo vyhasnutú ako 1,4 márne hľadali. Vozidlo poháňa V6 s objemom 3,8 litra s výkonom 291 konských síl v spojení s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Za štvorkolku s hydraulicky ovládanou spojkou, ako to už býva, si treba tiež priplatiť.

„Telluride je prvý model z dielne KIA, ktorý je navrhnutý špeciálne pre USA a je produktom KIA Design Center v Irvine (Kalifornia). Od prvej myšlienky v mozgu mala tento model predznamenať prítomnosť spojenú s originálnymi a legendárnymi SUV. To znamená veľké, odvážne a priebojné. Hlavná ide bola v znení kdekoľvek a kedykoľvek, ako naznačuje štvorcový a šľachovitý tvar“, tvrdí spoločnosť, ktorá propaguje špeciálny kurz v Cobo Centre pre Telluride.

 

V interiéri prevláda nádych luxusu a za príplatok dostane majiteľ kožu Nappa a obloženie imitujúce drevo alebo kov. KIA hlavne zdôrazňuje vnútorný priestor pre osemčlennú posádku. V rámci koncepcie nadväzuje na najnovšie trendy a a na vrchu stredového panela je multimediálny displej s uhlopriečkou o veľkosti 10,25 palcov.

 

Podobne ako pri propagácii modelu 2019 Sorento na autosalóne v Los Angeles v roku 2017, KIA aj teraz zdôrazňovala schopnosti svojich SUV, pretože sa snažia o väčší predaj. Vtedy KIA predviedla model Sorento, o ktorom povedali že legendárny Moab rozdrví iba tak, ako jednohubku. Spoločnosť KIA a Hyundai však museli čeliť obavám, ktoré vzbudili ich advokáti. Totižto, v posledných mesiacoh tieto autá nie sú príliš bezpečné, lebo akosi vybuchujú. To nie je práve najlepšia marketingová stratégia.

Ako sme už spomínali, Telluride sa bude vyrábať Američanmi pre Američanov a na európskom trhu sa pravdepodobne neobjaví. Na trh by mala vstúpiť už na jar 2019.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Superb odhalený kompletne bez maskovania, nájdi 10 rozdielov!
Nasledujúci článokLetisko na diaľnici je skutočnou raritou, no aj toto máme na Slovensku!