Volkswagen plánuje v Ženeve predstavenie legendy, ktorá kedysi kraľovala plážam po Severnej Amerike. Jeden z najúspešnejších modelov značky z Wolfsburgu síce ponesie kultové označenie, no celkovo pôjde o úplne iný typ vozidla ako legendárna Buggy. Okrem toho VW odprezentuje aj obrovskú všestrannosť svojej modulárnej platformy určenej pre elektromobilitu.

V čom bude Buggy iná ako jej predchodca zo 60. a 70. rokov? Okrem toho, že pôjde o úplne nový prototyp, ktorý samozrejme spĺňa všetko, čo je v 21. storočí treba, hlavnou odlišnosťou bude jeho pohon. Volkswagen Buggy bude stáť na modulárnej platforme MEB, z čoho jasne vyplýva, že pôjde o elektromobil. Značka chce týmto odkázať priamo na všestrannosť svojej platformy budúcnosti a nadviazať ňou na Beetle. Z originálneho VW Beetle totiž bugína kedysi vychádzala.

Modular Electric Drive Kit (MEB).

Podľa šéfdizajnéra značky Klausa Bischoffoa je Buggy viac ako len auto. Má predstavovať akýsi automobilový pocit zo života, ktorý bude elektromobilom plne zachytený. Okrem toho hlavným poslaním bugíny má byť dôkaz, že elektromobil nemusí byť striktne bez emócií. Novinka nebude mať pevnú strechu a taktiež ani klasické dvere. Do oka určite na prvý pohľad padnú výrazné voľne stojace terénne kolesá a taktiež otvorené bočné prahy. Ak by sa auto dostalo do sériovej výroby, určite by bolo určené presne na rovnaké poslanie ako jeho pôvodný predchodca.

Pre zaujímavosť, je potrebné uviesť, že Buggy bola kedysi natoľko obľúbená, že do konca 80. rokov minulého storočia vzniklo po celom svete neuveriteľných 250-tisíc rôznych verzií. Okrem toho vďaka platforme VW Beetle mohli vzniknúť aj iné modely ako Hebmüller a Rometsch až po kompletne otvorené verzie ako buggy Meyers Manx. To len dokazuje ako výrazne ovplyvnil svet automobilizmu príchod Volkswagenu Beetle, ktorý sa stal za svoj život už kultom. Nový prototyp bude mať oficiálne premiéru už na začiatku marca na autosalóne v Ženeve. Tlačová konferencia automobilky z Wolfsburgu, na ktorej bude predstavená nielen nová Buggy, je naplánovaná už na 5. marca o 10:20.

Zdroje: Volkswagen | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M3 G80 príde s manuálom a výkonom až 500 koní!
Nasledujúci článokHybridné BMW 745e konečne dostalo spaľovací motor, aký si zaslúži
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.