Kórejská značka Genesis sa chce adaptovať najskôr na svoj domáci trh. Postupom času má v pláne expandovať aj smerom na západ a konkurovať už zaužívaným značkám ako Audi, BMW, či Mercedes. Najluxusnejšia vlajková loď tejto značky nesie meno G90 Limousine.

Najväčší automobil z portfólia značky je pohodlný a luxusný. Nesie všetky aspekty plnohodnotnej limuzíny. Pre uzrejmenie, Genesis je luxusnou odnožou značky Hyundai. Tá aktuálne predstavila predĺženú verziu, ktorá je absolútnym vrcholom, čo dokáže automobilka vyrobiť. Je to doslova „pojazdná obývačka“ a má byť odpoveďou na exkluzívne sedany, respektívne vlajkové lode, ktorými sú BMW radu 7 Long či Mercedes-Maybach.

Limuzína Genesis G90 má predĺžený rázvor na 3 450 milimetrov a celková dĺžka auta je  tak 5 945 milimetrov. Ako je u nadštandardných limuzín zvykom, tak aj u tejto bola zvýšená strecha, aby bolo vo vnútri vozidla viac miesta. Celková výška vozidla presahuje 1,5 metra, presnejšie 1 505 milimetrov. Predĺžený variant je ľahko rozpoznateľný hlavne z profilu. V strede vozidla vznikol mohutný stredový stĺpik, ktorý má vo vnútri auta decentné podsvietenie, aby interiér nepôsobil fádne.

Test Mercedes-Benz C 220d 4MATIC, takmer dokonalé auto!

Vo voze môžete očakávať ten najvyšší luxus. Vyhrievané či odvetrávané sedadlá sú štandardom, takisto aj možnosť nastaviť si sedadlo podľa seba, pokiaľ teda sedíte vzadu. Zábavný a informačný systém pozostávajúci z dotykových obrazoviek je takisto samozrejmosťou. Vo vnútri vozidla môžete taktiež očakávať tie najhodnotnejšie a najluxusnejšie materiály.

Motor ostal nezmenený

Po motorickej stránke sa vozidlo nezmenilo. Pod kapotou stále nájdeme 5,0-litrový osemvalec s výkonom 313 kW / 420 koní, ktorý je spriahnutý s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Všetok výkon je následne prenášaný na obe nápravy.

Zdroj blízky automobilke potvrdil, že do približne dvoch rokov by na slovenský trh mohla automobilka Genesis doraziť s celou paletou ponúkaných modelov G70, G80 a G90. Ako sme spomenuli vyššie, kórejčania sa v európe budú snažiť konkurovať tunajším automobilkám. Ak budeme hierarchicky postupovať, tak spomenuté modely chcú konkurovať BMW radu 3, 5, 7 alebo Mercedesu triedy C, E a S. Genesis chce na slovenský trh doraziť aj so zaujímavou ponukou motorizácií. Cenovku však môžeme čakať radikálne nižšiu, než pri konkurencii.

Späť ku G90. Cena Genesisu G90 je pre kórejský trh stanovená na cca 124 700€. Cena sa samozrejme môže navýšiť od požiadaviek klienta. Genesis G90 sa najskôr začne predávať na domácom trhu, no špekuluje sa aj o tom, že ešte tento rok by sa model mohol objaviť za veľkou mlákou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 6

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarscoops.com
Predchádzajúci článokRolls-Royce Cullinan v Bratislave a my sme boli exkluzívne pritom!
Nasledujúci článokBugatti testuje brzdy z 3D tlačiarne. Kedy môžeme očakávať nástup takýchto dielov?