Autosalón na Manhatanskom polostrove sa nezadržateľne blíži a japonská automobilka Toyota chce na ňom uviesť novú generáciu hatchbacku Yaris. Technicky sa však automobil moc nezmení.

S terajšou generáciou Toyoty Yaris sa na trhu stretávame už od roku 2011. Bolo teda iba otázkou času, kedy Japonci prídu s úplne novou generáciou. Pre nás Európanov však bude nový Yaris už dôverne známy, nakoľko vozidlo vychádza z dlhoročnej spolupráce s automobilkou Mazda. Yaris s modelovým rokom označenia 2020 tak na trh príde na základe Mazdy 2.

Na úplne špecifikácie si zatiaľ budeme musieť počkať, nakoľko svetová premiéra je naplánovaná až na New York. Zdá sa však, že špecifikácie Yarisu sa budú odlišovať na európsky a americký trh. Technológia Mazdy je však z prvotných fotiek úplne jasná. Toyota svoj malý hatchback vybavila agresívnou prednou maskou. Čo sa týka rozmerov, tak Mazda zverejnila iba dĺžku, kde sme na hodnote 4 105 mm. Yaris tak o pár milimetrov dominuje nad svojou sestrou Mazda 2. Očakávať zrejme môžeme rovnaký objem batožinového priestoru a to 280 litrov.

Interiér vozidla je s Mazdou takmer totožný. Svoje miesto si zachovala takmer kompletná architektúra palubnej dosky. Na volante sa vyníma logo Toyota, na svojom mieste ostal jednoduchý stredový panel a usporiadanie prístrojovej dosky. Týka sa to aj 7“ infotainmentového displeja, ktorý vytŕča spoza palubnej dosky.

Pod kapotou môžeme očakávať totožné motorizácie s Mazdou. V Amerike bude pod kapotou 1,5-litrový štvorvalec s výkonom 78 kW / 106 koní. Motor bude spriahnutý so šesťstupňovou automatickou prevodovkou a všetok výkon bude smerovať na prednú nápravu.

Do štandardnej výbavy budeme môcť zahrnúť zadnú parkovaciu kameru, šesticu airbagov, či množstvo asistenčných a bezpečnostných prvkov ako systém automatického brzdenia, či protikolízny systém. Američania si budú môcť vybrať z dvoch typov výbav pomenovaných LE a XLE.

S takmer identickou Mazdou 2 pre Američanou, ktorý si svoje chúťky na hatchback budú môcť nechať zájsť, tak budú môcť Európania iba čakať, čo si pre nich Japonská automobilka pripravila v podobe nového Yarisu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokDočkáme sa rýchlejších modelov XC60 a V60 od Volva?
Nasledujúci článokAutosalón Bratislava: Volkswagen si pripravil milé prekvapenie