Kto si počká, ten sa dočká. Toto slovenské príslovie presne pasuje k predstaveniu modelu Tiguan R z nemeckej dielne. Tento týždeň sa však preháňal na Nürburgringu.

Už pred viac ako dvoma rokmi sa začalo špekulovať o verzii Tiguanu so športovým balíkom R. Od tej doby vyvinul Volkswagen už T-Roc R, ale správy o väčšom súrodencovi sa akoby prepadli pod zem.

Aj keď na dizajn Tiguanu sme už celkom zvyknutý, stále čakáme, s čím príde Volkswagen tentokrát. Denník motor1 pritom uverejnil video z Nürburgringu, na ktorom sa SUV-čko z nemeckej dielne premáva ladnými pohybmi.

Aký výkon ale bude mať v konečnom dôsledku? Očakávaný T-Roc R, ktorý sa predstaví tento rok, má vyše 300 koní, takže priniesť auto s nižšou konskou silou by bolo zahanbením. A to Volkswagen určite nedovolí.

2020 VOLKSWAGEN TIGUAN R SPIED TESTING AT THE NÜRBURGRING

Golf R Plus má pritom vytiahnuť zo svojho 2,0 TSI až 400 koní, takže priestor na zlepšenie výkonu je viac než pravdepodobný. Tiguan R by tak mohol mať pod kapotou tento štvorvalcový benzínový motor s ešte lepšími vlastnosťami. Jazda na vysokej úrovni je zaručená.

„Kondičku“ si Tiguan bude udržiavať pomocou tuhšieho zavesenia pre lepšiu manipuláciu a interakciu s vozovkou a takisto väčšími brzdami. Môžeme takisto očakávať štandardnú konfiguráciu DSG + 4Motion bez voľby manuálnej prevodovky. Podobne je na tom aj T-Roc, ktorý je v ponuke výlučne s automatickou prevodovkou.

VW priznal, že aktuálne pracuje na vývoji turbodúchadlového 3,0 litrového agregátu, s obľúbeným označením VR6. Nepotvrdili však špekulácie o tom, že by sa veverica mala dostať do nového Tiguanu R, takže s tým nepočítame.

Kedy sa ho teda dočkáme? Frankfurtský autosalón je jednou zo skvelých príležitostí pre VW, aby Tiguan R predstavil svetu. Popritom automobilka predstaví výrobný sériový model elektrického hatchbacku.

Cena síce zatiaľ nie je známa, ale z určitosťou vieme povedať, že R-kový Tiguan bude drahší ako T-Roc R, no zároveň lacnejší ako verzia Audi RS Q3. Či je to pozitívna správa pre fanúšikov? Tak to si musia zodpovedať sami.

Zdroj: motor1.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Kia Ceed SW 1,6 CRDi rodinný partner do mesta aj k moru
Nasledujúci článokKia e-Soul, kontroverzný crossover teraz ako čistý elektromobil