Domov Lifestyle Prvá sériová Tesla Model 3 je už na cestách!

Prvá sériová Tesla Model 3 je už na cestách!

Prvý kus Modelu 3 od Tesly vstúpil na cestné komunikácie a automobilka teraz len musí dúfať, že investori sa k tomuto modelu budú len hrnúť.

Elon Musk hovoril, že prvý kus Modelu 3 zíde z výrobnej linky koncom minulého pracovného týždňa. Skutok sa nestal, no prišlo to o pár dní neskôr- pre naše časové pásmo v nedeľu nad ránom. Teslu Model 3 s poradovým číslom 1 tak môžete vidieť na oficiálnom snímku ale aj priložených fotkách, ktoré sa po odhalení na sociálnej stránke Twitter začali objavovať pod Muskovým príspevkom.

Bližšie informácie ohľadom výbavy a motora sa žiaľ nevedia. Z poskytnutých záberov však môžeme porovnať aspoň cestnú verziu s prototypom, ktorá bude mať o niečo inak riešený palubný displej. Tak naopak môže byť ešte viac zasadený do palubovky. S istotou môžeme povedať to, že vozidlo odeté do čiernej farby sa už po vizuálnej stránke meniť nebude a bude mať k dispozícií až 19“ kolesá. To bude zatiaľ všetko, čo si budú môcť prví zákazníci zvoliť v rámci konfigurácie.

Štart výroby je pre Teslu určite pozitívnou správou, no menej pozitívnou je to, kam mieri cena ich akcií. Žiaľ smerom hore to nie je a analytici sa zhodujú na tom, že klesanie prichádza v tom najhoršom možnom okamihu. Dopyt po novej Tesle je, no kým začne toto vozidlo „zarábať“ ubehne ešte množstvo času, čo nie je pre automobilku úplne ideálne. Hovorí sa aj o tom, že cena akcii sa nemusí zastaviť na aktuálnych 300$/akcia ale môže klesnúť na 200$/akcia.

Komu však patrí prvý vyrobený kus? Pôvodne ho mal rezervovaný jeden z najvýznamnejších investorov a člen vedenia firmy- Ira Ehrenpreis. Ten však toto vozidlo prenechal už vyššie spomínanému Elonovi Muskovi k jeho 46. narodeninám. Tesla Model 3 tak ostal viac menej vo firme, čo nie je úplne neobvyklé. Zväčša si prvé kúsky nechávajú šéfovia firiem.

 

Zdroj: twitter.com/eleonmusk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSalzburg F1 – Aktuálne
Nasledujúci článokHyundai i30 N – športiak na každý deň bol predstavený