Domov News Karbónova nádielka od M Performance pre X3 M a X4 M

Karbónova nádielka od M Performance pre X3 M a X4 M

Super-rýchle SUV stredných romzerov prišli na scénu len nedávno. Tento segment však rastie o mnoho rýchlejšie ako automobilový svet očakával. V portfóliu má takéto modely napríklad Mercedes, Alfa Romeo či Jaguar. Začiatkom roka sa k ním pridalo aj BMW, a to rovno s dvojicou noviniek. 

Ako to už u Bavorov poznáme, krátko po uvedení nového auta je k nemu predstavená aj celá sada originálneho príslušenstva. Výnimkou nie je ani ostré duo X3 M a X4 M. Oddelenie M Performance si pre tieto SUV prichystalo komplexný balík doplnkov vyrobených z uhlíkových vlákien a aj zopár iných vylepšení. Okrem štandardných možností konfigurátora dáva výrobca možnosť zákazníkovi sa ešte viac odlíšiť. Baviť sa však budeme iba o estetických zmenách, nie technických.

V exteriéri pribudli nové diely z každej strany vozidla. Masku chladiča lemuje karbón, ktorý okrem toho nájdeme aj na bočných chladiacich náduchoch. Tie si poctivo plnia svoju funkciu vetrania bŕzd, čo je v dnešnej dobe čoraz nevídanejšie. Pre X3 M je k dispozícií strešný spojler. Majitelia X4 M si zasa môžu zaobstarať plutvy po okrajoch zadného okna, doplnené lištovým krídlom, zvýrazňujúcim kufor. Pre tých, ktorý chcú byť na cestách vidieť je tu aj polep v ikonickej trikolóre. Po aplikácií kompletného paketu pôsobia zvýšený siláci ešte agresívnejšie.

Interiér je taktiež obohatený o prémiové materiály. Volant je zabalený v trojobale, skladajúceho sa z kože, alcantary a karbónu. Ten dokonca pokryl aj pádla. Logá M Performance na koberčekoch a prahu dverí vám pripomenú v čom vlastne sedíte. V tme vám o tom zasa dá vedieť odznak premietnutý na zemi. Originálnych dielov ponúka výrobca čoraz viac, čím vytláča mimo-továrenských úpravcov z trhu. Či sa v budúcnosti dočkáme aj výkonnostných vylepšení alebo špeciálnych edícií zatiaľ nevieme. Sériových 353 kW (480 konských síl), resp. 375 kW (510 konských síl) v prípade verzie Competition ale určite nie je žiaden nedostatok.

Zdroj: BMW | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKIA Xceed bude štýlový crossover, menší ale vzácnejší
Nasledujúci článokPRVÉ DOJMY Škoda Mountiaq, prvý terénny pick-up!