Domov News Elektrický Volkswagen v podaní ID.3, ponúkne dojazd až 550 km!

Elektrický Volkswagen v podaní ID.3, ponúkne dojazd až 550 km!

Zdroj: VW

VW rozširuje svoju základňu elektrických vozidiel o čisto nový koncept ID ktorého zakladajúcim členom bude kompakt s označením ID.3

Spolu s ID. Crozz, ID. Vizzion a ID. Buzz VW uvedie na trh progresívne elektrické vozidlá s Lítium-Iónovými batériami ktoré pasažierom poskytnú pohodlie aj na dlhších cestách.

Pre výrobu čisto elektrických vozidiel vyčlenil VW závod vo Zwickau ktorá má byť do konca roku 2020 na tento účel prestavaná. Má sa stať najväčšou a najefektívnejšou továrňou svojho druhu.

ID.3 and IONITY charging point

Pri vývoji ID.3 sa VW zameral najmä na to, čoho sa ľudia pri kúpe elektrického vozidla obávajú najviac, kapacita batérie a rýchlosť jej nabíjania. Preto sa rozhodol na trh uviesť batérie rôznych kapacít, ktoré majú vystačiť na trasu od 330 až do 550 km podľa štandardov WLTP!

Bude už len na zákazníkovi aby si v závislosti od svojich potrieb vybral, čo je preňho „to pravé orechové“ a teda či potrebuje auto len na dochádzanie do práce alebo s ním chce podnikať aj dlhšie výlety, či služobné cesty. Cieľom je podľa slov Franka Bloma  uistiť sa, aby batéria vydržala rovnako dlho ako auto. VW poskytne záruku, že batéria si zachová 70% svojej kapacity počas 8 rokov alebo 160 000 km.

Nabíjanie ako nikdy pred tým

Nabíjanie má uľahčiť nová generácie Wall Boxov s výkonom 11 kW (oproti 3kW ktoré poskytuje bežná zásuvka). VW totiž predpokladá, že 50% nabíjania, bude prebiehať v pohodlí domova, 20% samozrejme v práci, ďalších 25% na verejných nabíjacích staniciach a zostávajúcich 5% na nabíjačkách pri diaľniciach.

Pri rýchlonabíjaní má byť možné využiť až 125 kW čo síce nie je rekordné no rozhodne nie zanedbateľné. Výlet z Hamburgu do Mníchova alebo z Turínu do Paríža by tak malo byť možné absolvovať s dvomi zastávkami na nabíjanie pričom obe trasy majú okolo 800 km. Nabíjanie na rýchlonabíjacej stanici by malo prispieť 260 km dojazdu za 30 minút nabíjania.

Túto horúcu novinku si môžete už teraz rezervovať v špeciálnej limitovanej 1.st edition. Vybavenej exkluzívnymi dizajnovými prvkami ako sú napríklad pedále play&pause. Na rezerváciu potrebujete 1000€.

Po ich úspešnom vyplatení a výbere dodávateľa obdržíte rezervačný kód, s ktorým si na jeseň tohto roku môžete Vaše ID. 3 objednať. Stanete sa tak jedným z prvých, ktorým bude auto v lete 2020 odovzdané hneď s uvedením na trh.

PRVÝ DOTYK: Hyundai NEXO, vodíková budúcnosť?!

Zdroj: VW

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolvo a Uber predstavili seriovú podobu autonómneho auta
Nasledujúci článokModernizovaný Kodiaq bol zachytený na českej diaľnici