Aj keď sa Defender snažila automobilka ukrývať čo najdlhšie, v posledných dňoch je fotiek na internete akosi priveľa. Portál carmagazine.com uverejnil aj fotografie bez maskovania.

Karoséria auta si zachováva svoj hranatý vzhľad, ale niektoré hrany sú decentne zaoblené, zrejme preto, aby Defender pôsobil priateľskejšie. Čistý a jednoduchý dizajn nadväzuje na predošlé generácie, ktoré si boli isté svojim cieľom na 100 percent.

Fotografia, ktorá sa objavila na Instagrame, je dôkazom toho, že dizajnéri čerpali niektoré nápady z predošlého kolegu. Čelné okno a aj biela strecha pôsobia v kombinácii s exteriérom hravo a dravo zároveň. Bude ale nový Defender taký priebojčivý aj v teréne?

Podľa dostupných informácií prekonali prototypy nového Defenderu 1,2 milióna kilometrov plného testovania. Keby sme to chceli prepočítať na jednotlivé testy, absolvovali ich až 45 000. Rovnako ako pri väčšine automobiliek, aj Land Rover oťukáva svoje vozidlá v extrémnych teplotných podmienkach.

Nový model britskej automobilky dostane nezávislé zadné odpruženie a zdá sa, že sa vrátia do módy aj vyklápacie veko kufra. Výsledkom hliníkovej platformy je ľahšie, tuhšie a rozmerovo flexibilnejšie vozidlo, ktoré v budúcnosti pokryje celé spektrum možných povrchov – od križovatky v meste až po horské priesmyky plné skál.

Podľa fotografie, na ktorej je odhalený motorový priestor ale nevieme určiť, ktorý z agregátov sa stane srdcom tohto bojovníka. Vďaka elektrifikácii  sa však pod kapotou nemusí objaviť žiadny spaľovací motor, ale ekologická verzia pohonu vo forme batérií.

Zdroj: Land Rover
Zdroj: Land Rover

Čo by to ale bolo za Defendera, keby ho nebolo počuť. Land Rover by mohol priniesť už klasické, a tak veľmi očakávané motorizácie, ako je objem 2,0 alebo 3,0 litra. Výber nových radových šesťvalcov bude možné nakombinovať aj s miernym hybridným pohonom. K hladnému trojlitru tak dostanete dodatočne elektrickú nabíjačku pre extra pomoc pri zrýchlení.

Aj keď už fotky hovoria za všetko, nový Defender by mohol byť oficiálne predstavený už tento rok na Frankfurtskom autosalóne. Alebo nie. Nebolo by to prvý krát, čo sa nás automobilka pokúšala zlanáriť na „uniknuté fotografie“.

Test Mercedes-Benz B 180d, zabudnite na crossover!

Zdroj: carmagazine.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mercedes-Benz B 180d, zabudnite na crossover!
Nasledujúci článokElektrické Porsche Taycan sa preháňa ulicami takmer bez maskovania