100 narodeniny oslavujú vo veľkom štýle. Bentley Motors totižto predstavili nový koncept, ktorý bude jazdiť bez emisií. Hold, ani luxusným značkám sa asi nevyhne elektrifikácia.

Posilnené autonómnymi jazdnými technológiami prichádza Bentley EXP 100 GT. Jeho prezentácia prebehla v štýle luxusnej budúcnosti mobility.  Auto sa chváli nulovými emisiami a má predpokladaný dojazd až 700 kilometrov. Jedná sa o plne autonómny koncept, ktorý ale môže byť vedený vždy, keď bude vodič chcieť.

Zdroj: Bentley

Okrem toho sú biometrické údaje šoféra sledované v celom Bentley EXP 100 GT. Neustále venuje pozornosť pohybu očí a hlavy, dokonca aj meria krvný tlak – vraj aby pomohol prispôsobiť zážitok z jazdy čo najviac.

Adrian Hallmark, Bentley predseda predstavenstva a CEO, povedal: „Dnes, pri príležitosti nášho 100 výročia demonštrujeme zákazníkom našu víziu budúcnosti s Bentley EXP 100 GT- moderný a definitívny Grand Tourer navrhnutý tak, aby preukázal, že budúcnosť luxusnej mobility je inšpirujúca a aspiračná ako posledných 100 rokov. “

Zdroj: Bentley

Bentley má všetky predpoklady na to, aby aj naďalej zlepšovalo a obohacovalo život svojich verných zákazníkov. Vraj je pre každého jedného česť, že môžu byť súčasťou tohto vytvárania mimoriadnych produktov. Jedná a ale o model, ktorý by sa mal dostať do predaja v roku 2035. A to je, povedzme si pravdu, ešte veľmi ďaleko.

Pohonná sústava pozostáva zo štyroch elektromobilov, ktoré majú spolu výkon 1500 Nm. Zrýchlenie z nuly na 100 km/hod má za menej ako 2,5 sekundy a maximálna rýchlosť dosiahne až 300 km/hod. Kto vie, či bude autonómny režim schopný fungovať aj pri najvyššej rýchlosti?

Zdroj: Bentley

O zlepšenie komunikácie medzi posádkou a samotným Bentley EXP 100 GT sa postará osobný asistent Al. Tento pokročilý a inteligentný systém definuje Grand Tourer budúcnosti a chváli sa svojou vysoko osobnou skúsenosťou s cestujúcimi.

Britská automobilová značka vo vlastníctve Volkswagenu tak o niekoľko rokov prejde veľkým pretrasom. Mali by sme si pomaly začať zvykať na zvuk, resp. žiadny zvuk, na uliciach a dvakrát pozerať zo strany na stranu, či naozaj nejde žiadne (elektrické) auto? Každopádne si treba ešte užívať momenty zo svojimi benzínovými a dieslovými miláčikmi, pretože už čoskoro sa ich bude chcieť svet zbaviť.

Zdroj: Bentley

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPRVÁ JAZDA: Škoda Superb SCOUT, prichádza vytúžená verzia!
Nasledujúci článokTest Hyundai i30 Fastback N-Line, mystérium so zábavným podvozkom