Domov News Exkluzívne Porsche Taycan prichytené v uliciach Bratislavy!

Exkluzívne Porsche Taycan prichytené v uliciach Bratislavy!

Porsche chystá svoj plne elektrický debut už od roku 2015. Vtedy ukázala automobilka na Frankfurtskom autosalóne koncept Mission E. Ten neskôr dostal označenie Taycan.

Takmer produkčný variant už bol zachytený už niekoľko krát. Okrem Nurburgringu či Goodwoodu sa preháňal aj po Bratislave.

Stretnúť v našom hlavnom meste exkluzívne autá nie je až tak výnimočné. Vidieť však jednu z najočakávanejších noviniek takmer bez maskovania vás už prinúti pretrieť si oči. Štvormiestny športiak na zelený pohon predstavuje pre Porsche akýsi začiatok novej éry, a preto média sledujú jeho každý krok. Do Bratislavy však nepricestoval sám. Spoločnosť mu robila Panamera, ktorá by mala v nasledujúcich mesiacoch prejsť modernizáciou.

Úplne nový model už síce niektorí označili za “nepravé” Porsche, no podľa slov výrobcu by mali byť jeho jazdné vlastnosti rovnako dobré, ako pri ikonickej 911. Pozoruhodné sú aj prvé oficiálne parametre. Dojazd na jedno nabitie by mal byť viac ako 500 kilometrov, pričom dobitie, ktoré zvýši dojazd o 100 kilometrov bude trvať len približne štyri minúty. O to sa postará 800-voltový systém. Výkon batérií zatiaľ nepoznáme, najsilnejší variant by ale mal produkovať až 447 kW (600 konských síl). Zrýchlenie na stovku nebude trvať viac ako 3,5 sekundy a ďalších sto sa ukáže na tachometri po menej ako 12 sekundách.

Kedže si Porsche potrpí na dokonalosti svojich produktov, Taycan v súčasnosti stále prechádza veľkým testovaním. Elektromobil už mal precestovať viac ako 30 krajín a zažil extrémne podmienky ako teploty od -35°C až po +50°C. Dokopy prejazdili prototypy približne 6 miliónov kilometrov. To, že sa testovací kúsok ukázal aj u nás teda nie je až tak prekvapujúce. Predsa len, v minulosti už to bolo videných viacero prototypov koncernu VW. Výrobca sa teší veľkému záujmu o novinku. Zálohu za Taycan už zaplatilo viac ako 20 000 záujemcov. V sériovej podobe ho spoznáme už v septembri tohto roku a na trh by sa mal dostať ešte pred jeho koncom. Naopak, na detaily o vynovenej Panamere si ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKtorá automobilka predala za prvý polrok 2019 na Slovensku najviac áut?
Nasledujúci článokPRVÁ JAZDA: Mercedes-Benz EQC 400, elektromobil bez kompromisov?!