AUDI má riešenie!

Automobilka Audi prišla s ponukou pre dodatočnej úpravy programov pre automobily s dieselovými motormi s emisnými normami EURO 5 a EURO 6. Ponuka sa týka celého sveta, okrem severoamerického trhu (USA + Kanada). Celkovo sa táto ponuka týka až 850 tisíc vozidiel so šesťvalcovými a osemvalcovými naftovými motormi (V6/V8 TDI, EURO 5/EURO 6), tie získajú nový softvér, ktorý má napomôcť ku zlepšeniu ich emisií v reálnych jazdných podmienkach a zvýšiť životnosť motorov. Táto akcia sa uskutoční v úzkej spolupráci s Nemeckým federálnym orgánom pre motorovú dopravu (KBA). Týmto spôsobom chce Audi prispieť k znižovaniu celkových emisií, a to najmä v mestách. Akcia sa vzťahuje aj na modely Porsche a Volkswagen(koncernoví bratia Audi), ktoré sú vybavené rovnakými typmi motorov a budú sa vykonávať bezplatne pre všetkých zákazníkov.

Cieľom nemeckej automobilky je udržať budúcu životnosť dieselových motorov a prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia. Súčasne je vedenie Audi presvedčené, že tento program zabráni možnému zákazu vozidiel s naftovými motormi.

Počas niekoľkých mesiacov skúmala spoločnosť Audi naftové motory a ich nezrovnalosti. Audi úzko spolupracovalo s rôznymi úradmi a pravidelne im podávalo správy. Všetky indikácie boli preskúmané a systematicky zrevidované.

S podobnou myšlienkou prišla na trh aj spoločnosť BMW a to deň predtým ako Audi. BMW taktiež verí, že existujú inteligentnejšie spôsoby zlepšenia situácie okolo emisií ako obmedzenie naftových vozidiel. BMW taktiež plánuje upraviť softvér avšak na menšom počte vozidiel, presnejšie na 350 tisíc vozidlách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové Volvo XC40, osobité SUV pre osobitých ľudí!
Nasledujúci článokNový bestseller Suzuki Swift dostane kabát Sport.