Domov News Pribudne nová diaľničná známka, dočkáme sa jej už budúci rok!

Pribudne nová diaľničná známka, dočkáme sa jej už budúci rok!

dialnicna znamka
Foto: startstop.sk, Karol Gajdoš

Vodiči si už od  budúceho februára budú môcť vybrať medzi dvomi typmi ročných diaľničných známok

Asi najväčšou a dlho očakávanou zmenou je, že od februára budúceho roku si už budeme môcť zakúpiť ročnú známku, ktorá nebude mať platnosť kalendárny rok, ale 365 dní od zakúpenia. To je informácia, ktorú určite väčšina vodičov privíta.

Neznamená to, že známka na kalendárny rok prestane platiť.  Bude naďalej v ponuke a jej cena bude rovnaká, ako v prípade 365-dňovej známky, teda 50 eur. Rozdiel je v tom, že ročná, teda kupovaná na kalendárny rok, si naďalej zachová platnosť 13 mesiacov, čiže jazdiť s ňou budete môcť ešte aj v januári 2021.  Popri nej si aj naďalej bude možné, tak ako doteraz,  zakúpiť aj mesačné a 10-dňové známky.

Ceny mesačných a 10 dňových známok by podľa aktuálnych informácií mali zostať rovnaké, teda 14, respektíve 10 eur. Pripomíname, že v platnosti zostáva aj povinnosť mať diaľničnú známku pre príves, motorkári zatiaľ môžu využívať slovenské diaľnice zdarma.

Už viac nemusíte kontrolovať platnosť autolekárničky!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokSuperb je s hybridom lacnejší ako s naftou a to aj bez dotácie!
Nasledujúci článokĎalšiu súčasť D4R7 odovzdali do prevádzky pri Dunajskej Lužnej
Pracujem ako motoristický a technologický novinár už 17 rokov. Počas nich som spolupracoval s denníkom Národná obroda, časopisom Brejk, portálom Autoserver a najdlhšie, vyše 14 rokov, s týždenníkom Plus 7 dní. Zároveň som prispieval do niekoľkých odborných médií a som členom slovenskej poroty Auta roku. V oblasti automotive ma zaujímajú hlavne nové technológie a ekonomické trendy.