Domov News SsangYong Korando sa vracia a konkurovať chce Škode Kodiaq!

SsangYong Korando sa vracia a konkurovať chce Škode Kodiaq!

Segment stredne veľkých SUV láka. Nečudo, veď ich predaj rastie už niekoľko rokov. Ako sa bude dariť novinke so slávnym menom?

Pamätníci isto vedia, že značka SsangYong už raz auto s týmto menom mala. Bolo to kompaktné trojdverové SUV (1997 až 2006), ktoré sa nie veľmi úspešne predávalo aj na Slovensku. Potom sa automobilka z nášho trhu na dlhé roky stiahla. Za tento čas však prešla radikálnou zmenou. Preč je zastaraná technika aj extravagantný dizajn. Čo zostalo, je zameranie na segment SUV a crossoverov. Automobilka už dlhší čas predvádza veľkú modelovú ofenzívu a na trh uvádza jeden nový model za druhým. K doteraz ponúkaným modelom Tivoli, Rexton, Musso a XLV aktuálne pridáva ďalší.

Nové Korando

Novinka má, podobne ako v prípade ostatných súrodencov, priniesť zaujímavý pomer medzi cenou a protihodnotou. Počítať teda môžeme s moderným dizajnom, solídnym dielenským vypracovaním aj rozumne vyskladanou výbavou. Popri prvkoch komfortu a modernej konektivity dostanete aj bohatú zostavu prvkov aktívnej a pasívnej bezpečnosti. Vozidlo prešlo v tomto roku testom bezpečnosti Euro NCAP, v ktorom získali 5* . O technike, ktorú auto dostane, toho zatiaľ veľa nevieme.  Zástupca značky pre Slovensko zatiaľ zverejnil iba základnú motorizáciu, ktorou má byť benzínový štvorvalec 1.5 GDI s maximálnym výkonom 120 kW (163 k). Za Korando s týmto motorom zaplatíte 16 990 € (s DPH). Na slovenský trh bude nové Korando uvedené na prelome októbra a novembra tohto roku. Silným argumentom bude, podobne ako v prípade aktuálne ponúkaných modelov, fabrická záruka na 5 rokov alebo do najazdenia 100 000 kilometrov. Ako ukazujú prvé zverejnené fotky, auto vyzerá veľmi dobre. A tak budeme radi, keď vám ho v blízkom čase predstavíme v rámci klasického redakčného testu.

Boli sme sa pozrieť na prvom Cars & Coffee v Mníchove!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPorsche a Boeing pracujú na vývoji elektrického osobného lietadla
Nasledujúci článokOtvorili národné motokárové centrum, je len kúsok od Bratislavy