Domov News Volkswagen Passat a Škoda Superb sa pravdepodobne bude vyrábať na Slovensku!

Volkswagen Passat a Škoda Superb sa pravdepodobne bude vyrábať na Slovensku!

Volkswagen Passat produktion: A final polish before the Passat leaves the production hall

Výroba modelu Volkswagen Passat by sa mohla presunúť do Bratislavy. Rovnako aj niektoré modely z dielne Škoda!

Volkswagen Passat produktion: Affixing the Passat emblem

Nemecký koncern plánuje presunúť výrobu svojho obľubeného modelu Passat mimo hranice spolkovej republiky, respektíve závodu v meste Emden. Tento plán Volkswagen prezentuje už dlhšiu dobu, naposledy došlo k záverečným rokovania spolu s Tureckom, kde automobilka plánovala preinvestovať niekoľko miliónov do výstavby nového závodu. Spolu s Passatom sa mala presunúť aj výroba Superbu.

Tieto plány však stroskotali v náväznosti na vývoj udalosti v Turecku a Sýrií. Volkswagen z politického hľadiska odmieta investovať do výstavby nového závodu v Turecku práve kvôli konfliktu na pohraničí. Do úvahy, následne prišli možnosti na výstavbu závodu vo východnej Európe. Médiami obletela aj informácia a možnej výstavbe v Rumunsku.

Podľa portálu Automobilwoche, však Volkswagen vyhlásil že nehľadá novú lokalitu pre výstavbu výrobných hál. Z toho logicky vyplýva, že do úvahy pripadá práve náš závod v Devínskej Novej Vsi. Tento fakt potvrdzuje aj náš zdroj blízky vedenie fabriky v Bratislave, ktorý tvrdí že vedenie automobilky intenzívne zvažuje túto alternatívu ako reálne riešenie vzniknutej situácie. Taktiež by to predstavovalo logický krok, nakoľko v Bratislavskom závode čoskoro dôjde k ukončeniu výroby modelov CitiGo, Mii a Up.

Volkswagen Passat produktion: Bodyshell alignment

Fabrika v Nemeckom meste Emden by sa do roku 2022 mala vzdať výroby modelu Passat a koncern ju chcel pretransformovať, na závod na výrobu čisto elektrických modelov.

Okrem Passatu by sa do Bratislavy mohla presunúť aj výroba vlajkovej lode Českej automobilky, modelu Superb. Vyplýva to z pôvodného plánu presunúť výrobu oboch modelov do Turecka.

Oficiálne nám túto informáciu nepotvrdila ani jedna z uvedených automobiliek, takýto scenár je však vysoko pravdepodobný. Bližšie informácie sa dozvieme už čoskoro, nakoľko Volkswagen hľadá nové riešenie veľmi intenzívne. Slovenskú ekonomiku by táto zmena ovplyvnila len veľmi minimálne. Avšak fakt, že automobilka zvažuje takýto krok môže pre slovenský priemysel znamenať určitú záruku stability.

Exkluzívny rozhovor: Parkovanie v Bratislave – budú mimobratislavčania občanmi druhej kategórie?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokExkluzívny rozhovor: Parkovanie v Bratislave – budú mimobratislavčania občanmi druhej kategórie?
Nasledujúci článokHead-up displej či Mild-hybrid. Škoda prezradila všetko o novej Octavii