Domov News Nové Porsche Cayenne na uniknutých fotografiách. Veľa krásy nepobralo, za to interiér...

Nové Porsche Cayenne na uniknutých fotografiách. Veľa krásy nepobralo, za to interiér zaujme.

Plánom nemeckej automobilky Porsche bolo predstaviť novú generáciu ich ikonického SUV Cayenne až v utorok 29.8. Čo však čert nechcel a ako už býva zvykom v poslednom čase, automobilke záhadne unikli fotografie, ako bude vyzerať toto SUV po novom.

Ako prví zverejnil uniknuté fotografie časopis AutoExpress. Na pohľad tak môžeme vidieť, ako moc sa zmenilo nové a zároveň najúspešnejšie Porsche. Po novom zadné svetlá pripomínajú skôr novú Audi A8, resp. Porsche Panamera. Z fotiek takisto vidno dve koncovky výfukov (zrejme najmenej výkonná verzia). Môžeme len dúfať v to, že výkonnejšie motorizácie dostanú dve koncovky výfukov na každej strane. Spredu môžeme hovoriť skôr o inovácií než o zanechaní pôvodného stavu. Agresívny look Porsche mu dodáva mohutná predná maska, ktorá bude dodávať potrebný vzduch pre motory. Na prvý pohľad sa vám bude zdať, že ide o jednoduchý facelift, no opak je pravdou. Automobil bol novo-vytvorený a postavaný. V interiéri zaujme mohutná obrazovka, ktorá bude slúžiť na ovládanie takmer všetkého. Taká klimatizácia sa bude ovládať manuálne. Jej panel sa nachádza o niečo nižšie pod obrazovkou.

Čo sa bude ale skrývať pod kapotou? Presné motorizácie sa dozvieme až na oficiálnom predstavení, no motory budú postavené na novej platforme MLB Evo. Túto platformu bude nový Cayenne zdielať s Audi Q7 a najnovšou generáciou Volkswagenu Touareg. O pohon sa zatiaľ budú starať šesťvalce a osemvalec usporiadaný do V, ktoré budú výhradne benzínové. Naftové agregáty sa objavia neskôr (nemuseli by sa vôbec), nakoľko sa musia doladiť aby spĺňali emisné normy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový entry level z Maranella!
Nasledujúci článokVeľká cena Belgicka F1 – Aktuálne