Domov News Tichý facelift modelu Opel Insignia prináša jedinečné Pixel svetlá

Tichý facelift modelu Opel Insignia prináša jedinečné Pixel svetlá

Opel Insignia 2020

Jeden z najkrajších zástupcov strednej triedy, Opel Insignia, sa dočkal modernizácie. Prinesie nové motory a unikátne svetlá Pixel Light.

V absolútnej tichosti prešla Insignia faceliftom, našťastie sa dizajnérske proporcie zásadne nemenili a ladné ostré krivky ostali zachované. Nadčasový dizajn sa zaslúžil o mimoriadnu obľubu a charizmu novej Insignie. Vrámci modernizácie sa zmenila hlavne predná maska ktorá dostala čistejší vzhľad, pripomínajúci nový dizajnérsky jazyk použitý v prípade modelu Corsa. Zmeny sa dotkli aj predného nárazníka do ktorého sú na novo zapracované predné stretávacie svetlá a hmlovky.

Predná časť, tak po novom pôsobí širšie a športovejšie. Zvyšok karosérie ostal prakticky bez zmeny. Naproti tomu práve svetelná technika priniesla radikálnu zmenu. Málo kto vie že práve Opel a Audi spoločne pracovali na vývoji Matrix-LED svetlometov. Opel si svoju technológiu patentoval pod názvom IntelliLux LED. Dnes prichádza s jej pokročilejšou verziou Pixel Light, ktorá sa skladá s 84 samostatných LED segmentov. Spolu sa tak v oboch predných svetlometoch nachádza 168 LED segmentov, tie budú schopné vyrezávať oproti idúce vozidlá s ešte vyššou precíznosťou ako doteraz. Pre porovnanie, aktuálna Insignia disponuje len 16 samostatnými segmentami.

IntelliLux LED Pixel Light Opel Insignia
IntelliLux LED Pixel Light

Ďalšou dôležitou zmenou je úplne nová paleta motorizácii. Insignia stojí stále na platforme vyvinutej koncernom Generel Motors aj napriek tomu, môžeme očakávať využitie niektorých agregátov z koncernu PSA. Oficiálne stanovisko však bližšie nekonkretizuje jednotlivé motory. Po modernizácií Astry je Insignia dnes už takmer posledným modelom ktorý zatiaľ nevyužíva motory koncernu PSA. Novej generácie Insignie by sme sa mali dočkať v roku 2022, tá by už mala stáť na totožnej platforme ako súčasná generácia Peugeot 508.

Opel Insignia asistent

Inováciou prešla aj ponuka asistenčných systémov, Insignia dostane systém monitorovania premávky za vozidlom pri cúvaní, pokročilejší adaptívny tempomat či lepší systém udržiavania vozidla v jazdnom pruhu.

Interiér zatiaľ ostáva najväčšou záhadou, automobilka totiž neposkytla ani jednu fotografiu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak dočkáme nového infotainmentu z dieľne koncernu PSA. Pribudnúť by mohlo aj nové čalúnenie či materiálové spracovanie palubnej dosky a obkladov.

Oficiálnu premiéru a spustenie predaja plánuje automobilka v januári 2020. Výstavnú premiéru by si Insignia mala odbiť na autosalóne v Bruseli.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNa dopravný inšpektorát už chodiť netreba, auto prihlásite aj cez počítač
Nasledujúci článokOtvorili nový úsek diaľnice D1 pri Košiciach, je však úplne zbytočný…?