Aj to by mohlo byť súčasné heslo jedných z najznámejších nemeckých automobiliek.

Písal sa rok 2007, keď sa automobilka BMW postarala o poriadny rozruch na automobilovej scéne. Na frankfurtskom autosalóne totiž predstavila svoje nové SUV kupé pod označením BMW X6. Toto “nemecké čudo” sa stretlo so značným úspechom, a tak si o pár rokov neskôr inžinieri z konkurenčného Mercedes-Benz povedali, že by to mohli skúsiť aj oni. A tak, v januári roku 2015 na americkom autosalóne North America Auto Show, predstavili svoj nový model GLE Coupé.  Že aj toto spôsobilo poriadny rozruch, o tom niet pochýb.  Dizajn nového SUV kupé od Mercedes-Benz totiž náramne pripomínal svojho konkurenta BMW X6. Ľudia sa dodnes nevedia zhodnúť na tom, ktoré z nich je krajšie, a preto si myslím, že predaj týchto vozidiel je značne ovplyvnený lojalitou zákazníkov k preferovanej značke. Isté ale je, že obidva modely sa tešia dobrej predajnosti. Len pre zaujímavosť, BMW zatiaľ za tento rok predalo približne 6800 kusov modelu X6, Mercedes-Benz približne 6000 kusov GLE Coupé.

Tento rok tu máme podobnú, ak nie rovnakú situáciu. Na začiatku roka prišiel Mercedes-Benz so svojou novinkou s označením GLC Coupé, čo je vlastne menší brat GLE Coupé. BMW na seba nenechalo dlho čakať a len pred pár dňami sa zjavili na internete fotografie odhaľujúce úplne nové BMW X4 2018 vo svojej celej kráse. Značnú podobu s konkurenčným GLC Coupé vidíme hlavne v zadnej časti vozidla, kde dominujú zadné reflektory s takmer identickým tvarom.

Nechajme sa teda prekvapiť, aký bude mať tento krok dopad na predajnosť obidvoch modelov. Osobne si ale myslím, že tak, ako u svojich väčších bratov, aj tu bude predajnosť priamo závislá len na obľúbenosti značky zákazníkov a rozdiel v predaji nebude markantný. Ja môžem len skonštatovať, že nové BMW X4 sa mi páči viac ako súčasný model, čím som sa vlastne pristihol, že som zrejme fanúšik dizajnu, ktorý preferuje Mercedes-Benz.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokRumunská automobilka Dacia nám v predstihu predstavuje druhú generáciu ich SUV.
Nasledujúci článokIkona futbalistov prichádza v novom šate. Bentley Continental GT uzrelo svetlo sveta.