Predtým o takýchto vozidlách svet ani nechyroval, no zrazu sa z tohto segmentu stalo obrovské bojisko. A teraz sa predstavil nový americký Nikola Badger.

Spoločnosť Nikola Motor Company sa už niekoľko rokov aktívne zapája do elektrifikácie. Najmä v oblasti nákladných automobilov a iného veľkého segmentu. Teraz je ale na výslní Badger, doslovný (dokonca aj technický) rival Tesly.

Nikola Badger je ďalšou nočnou morou Cybetrucku
Zdroj: Nikola Motor Company

Problémom na takto rastúcom trhu je to, že vozidlá spĺňajú zakaždým rovnaké kľúčové body. Elektromotory dodávajú týmto vozidlám enormné množstvo krútiaceho momentu, takže na štyroch kolesách prakticky jazdí obrovské množstvo ťažnej sily.

Aj Badger sa z tohto segmentu príliš neodosobnil. Dokáže dodať výkon 455 konských síl a krútiaci moment 1 330 Nm, pričom dojazd sa vyšplhá na 1 000 kilometrov. špičkový výkon sa môže vyšplhať až na hranicu 906 koní. Stále to z neho ale nerobí jedinečný elektrický pickup. Spoločnosť Nikola sa teda rozhodla dať modelu Badger niečo lepšie.

Nikola Badger je ďalšou nočnou morou Cybetrucku
Zdroj: Nikola Motor Company

Nikola Motor Company má svoje eso v rukáve. Ich pickup je totižto kríženec – hybrid budúcnosti. Badger budete môcť nabíjať na klasickej nabíjačke, ale pritom aj na vodíkovom čerpadle. Znie to naozaj prevratne, pretože sa svetom tiahne nekonečná diskusia o tom, aké batérie sú tie najlepšie.

Nikola Badger je ďalšou nočnou morou Cybetrucku
Zdroj: Nikola Motor Company

Dôvodom skepticizmu, ktorý vzniká v každej s uvedených skupín, je skutočnosť, že o výkone aj dojazde batérií sa síce veľa hovorí, ale nikto nepovie, ako to skutočne funguje. V jeho výbave nájdeme 15 kW zásuvku pre napájanie náradia, svetiel či kompresorov,  pričom tá má poskytovať energiu počas 12 hodín energeticky náročnejších prác.

Nikola Badger je ďalšou nočnou morou Cybetrucku
Zdroj: Nikola Motor Company

Univerzálny elektromobil Badger sa pýši tým, že zvládne aj mínusové teploty bez náznaku straty výkonu. A to vraj ostatné elektromobily nedokážu. Elektrický pickup, ktorý bude predstavený vo fyzickej podobe zrejme v septembri, sa bude vyrábať prostredníctvom OEM.

Elon Musk v decembri predstavil Cybetruck, na začiatku februára sa nám ukázal znovu-zrodený Hummer a toľko diskutovaný Rivian sa nakoniec v očiach potenciálnych zákazníkov vyšvihol. Tieto tri značky majú teraz ale veľmi schopnú konkurenciu. Ako sa vám páči?

TEST Subaru Outback X, ideálne rodinné kombi?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCitroën C3 prichádza s novým faceliftom, lákadlom je komfort
Nasledujúci článokSkúška ohňom: Na Prístavny most sa z Bajkalskej nedostanete