Domov Elektromobilita Elektrická Škoda Enyaq po prvýkrát zachytená pri testovaní

Elektrická Škoda Enyaq po prvýkrát zachytená pri testovaní

škoda enyaq spy photo
Zdroj: Motor1

Prvé elektrické SUV od Škody sa v týchto dňoch podarilo nafotiť na cestách v okolí sídla spoločnosti. Enyaq, ako sa novinka bude volať, bude prvý vozidlom značky, ktoré bolo vyvinuté od podlahy ako elektromobil. Vďaka platforme MEB, na ktorej bude postavené bude mať viaceré koncernové výhody. 

Enyaq sa v týchto dňoch začína testovať na cestách v okolí Mladej Boleslavi a viacerým šikovným fotografom sa ho podarilo nafotiť. Vďaka tomu už máme akú-takú predstavu o finálnych rozmeroch vozu. Samozrejme, testovací model má na sebe výraznú vrstvu kamufláže, kvôli ktorej stále nie sú známe presné tvary karosérie. Rozmerovo by sa mala novinky odvolávať na koncernového súrodenca, nedávno predstavený model Volkswagen ID.4. Je však pravdepodobné, že sa už tradične dočkáme väčšej a vzdušnejšej kabíny a ostrejších hrán.

Testovací prototyp zachytený na českých cestách nám však prezrádza, že finálna podoba môže byť od konceptu Vision iV mierne odlišná. Osobne sa mi zdá, že Škoda upustila od výrazných masívnych plôch a tenkých stĺpikov, ktoré boli pre koncept predstavený pred rokom v Ženeve charakteristické. Napriek tomu je najmä v prednej časti vidieť vyššie umiestnenie svetlometov, ktoré dodá autu aspoň opticky agresívny charakter. Celkovo však na mňa, pravdepodobne aj vďaka dobrej kamufláži, pôsobí Enyaq skôr ako väčšie MPV než SUV. Zdanie ale v tomto prípade určite klame.

škoda enyaq spy photo
Zdroj: Motor1

Okrem exteriéru vozu sa fotografovi podarilo zachytiť aj čiastočne zahalený interiér. Tu už tradične dominuje voľne stojaca obrazovka, ktorá tvorí centrum infotainmentu. Na druhú stranu, relatívne malým dojmom pôsobí výrez na digitálny kokpit. Je možné, že sa Škoda v tomto prípade inšpirovala už zmieňovaným konceptom. Ten totiž prezentoval interiér v minimalistickom duchu s relatívne malým virtuálnym kokpitom. Podobnú filozofiu napríklad vo svete elektromobilov zdieľa aj Tesla Model 3, ktorá sa prístrojového štítu zbavila kompletne a jeho funkcionalitu presunula do centrálneho displeja. Škoda takéto radikálne riešenie určite nepoužije, no je zaujímavé sledovať ako digitalizácia postupne ovplyvňuje interiér každého koncernového vozu.

Zdroj: Motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: VW ID.4 je prvým elektrickým SUV značky
Nasledujúci článokCUPRA Formentor už nie je len prezlečený Seat
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.