Spoločnosť FCA zavádza elektrické vozidlá veľmi jemným a prirodzeným spôsobom. Teraz je tu správa, že Alfa Romeo predstaví budúci rok plug-in hybridné SUV, po ktorom bude v roku 2022 nasledovať plne elektrické kompaktné SUV. 

Talianska automobilka sa v posledných pár mesiacoch zameriava na rozšírenie svojej ponuky SUV. Podľa denníka Autocar sa k modelu Tonale pripojí nové kompaktné a elektrické SUV, aby sa predajná sila spoločnosti opäť zvýšila. Alfa Romeo je známa vďaka svojim športovým modelom áut, ktoré vyzerajú zakaždým neskutočne dobre a podmania si oko aj inak nezaujatého diváka. Pri SUV-čkach to platí dvojnásobne. Stelvio zasiahlo fanúšikov priamo do srdca a Tonale tiež nebude výnimkou.

Alfa Romeo prinesie elektrické SUV do roku 2022, prezradili detaily
Alfa Romeo Tonale, zdroj: startstop.sk

Alfa ale skrýva v rukáve ešte ďalšie esá, ktoré idú ruka v ruke s elektrifikáciou. Budúci rok predstaví plug-in hybridné Tonale, no o rok neskôr má pre nás nachystané čisto elektrické SUV. Pokiaľ ide o veľkosť, bude menšie ako Tonale a proporcie budú porovnateľné s dnešnou Audi Q2. Zároveň pôjde o prvý automobil FCA, ktorý bude využívať technológiu získanú zlúčením zo spoločnosťou PSA. Očakávame, že využije verziu platformy eCMP z PSA, ktorá aktuálne podporuje Peugeot 208, 2008 či DS3 Crossback.

Alfa Romeo prinesie elektrické SUV do roku 2022, prezradili detaily
Alfa Romeo Tonale

Pre lepšie pochopenie platformy tu máme špecifikácie. Peugeot e-2008 má podobne veľký elektromotorov, ktorý vysiela na predné kolesá výkon 136 koní a krútiaci moment 260 Nm. Batéria s výkonom 50 kWh medzitým poskytuje dojazd skoro 310 kilometrov podľa európskeho WLTP. Keďže nové SUV by malo doraziť až za dva roky, môžeme povedať, že by malo mať vyšší dojazd a aj výkonnejšiu batériu, pretože technológia sa posúva stále vpred.

Alfa Romeo prinesie elektrické SUV do roku 2022, prezradili detaily
Alfa Romeo Tonale, zdroj: startstop.sk

Pokiaľ ide o štýl, zatiaľ nemenované elektrické SUV od Alfy nebude zmenšenou kópiou Tonale a bude mať svoj vlastný výrazný dizajn. Rovnako ako Porsche Taycan, bude aj toto auto ponúkané s umelými zvukmi, ktoré nahradia sentimentálne spomienky na spaľovací motor. Výrobca sa odvoláva na to, že ak chce zákazník jazdiť potichu a vychutnať si jednu z charakteristík elektromobilu, nech sa páči. Pre tých, čo si budú chcieť užiť aj agresívnu jazdu sprevádzanú prejavom motora, bude tiež možnosť.

Zdroj: Autocar

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1.5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTakto bude vyzerať nové BMW radu 4! Ľadvinky neskrýva
Nasledujúci článokNové Santa Fe je oficiálne vonku a je jedinečné vo viacerých smeroch