Po ťažšom štarte sa zdá, že Audi e-Tron dokáže predsa len očariť a ako ukazujú čísla, tento rok dosahuje perfektné výsledky po celom svete.

Rok 2020 je aj napriek pandémii pre e-Tron zatiaľ najlepším rokom. V prvej polovici tohto roka dodalo Audi na celom svete viac ako 17 000 kusov tohto elektrického modelu. Predstavuje to nárast o 86,8 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. Zároveň mu to umožnilo predbehnúť segmentových konkurentov a stal sa tak najpredávanejším elektrickým SUV v Európe.

Audi e-Tron zvýšil predaje o 86 %

Jedným z dôvodov tohto obrovského úspechu je jeho veľké prijatie na trhoch severnej Európy. V prvom polroku bol najväčší dopyt práve v Nórsku. Dopyt bol taký veľký, že e-Tron v škandinávskej krajine predstavuje až 92 % predaja Audi. Zároveň ide o akýsi “vírus”, ktorý sa rozšíril na ďalšie trhy v tejto oblasti. Konkrétne na Islande (93%), vo Švédsku (12%) a aj v ďalších krajinách, v ktorých sa zákazníci rozhodli práve pre e-Tron.

Elektrické SUV v podobe e-Tron je skutočnou revolúciou a jasne ilustruje víziu prémiovej a udržateľnej mobility. Kombinuje dizajn SUV, dynamiku a kvalitu interiéru s najnovšou technológiou. Ide o novú éru pre Audi? Ak si pamätáte, e-Tron Sportback 55 s výkonom 95 brutto kWh dosiahne podľa WLTP cyklu až 446 km dojazd. Klasický e-Tron 55 má pritom 436 km. Kde sa teda čo-to pomenilo?

Audi e-Tron zvýšil predaje o 86 %

Odpoveď je pomerne jednoduchá. Ide o hlavný pohon, a teda technológiu nabíjania. Architektúra batérie, ktorá umožňuje vozidlu e-Tron 55 nabiť sa na 80% behom 30 minút, dosiahnuť dojazd 110 km za menej ako 10 minút, zatiaľ čo nabíjanie z 5% na 100% bude trvať iba 45 minút. To sú skvelé údaje, nemyslíte?

To znamená, že z rastúcou ultrarýchlou infraštruktúrou nabíjania bude aj pohyb s autom na veľké vzdialenosti ľahší a rýchlejší. A to je presne scenár, ktorý spolu s vysokou úrovňou povrchovej úpravy, kvality materiálov a vybavenia stále viac zákazníkov vyhľadáva. Hlavne v strednej a severnej Európe.

Audi e-Tron zvýšil predaje o 86 %

Takýto dobrý predaj bude znamenať pre Audi urýchlenie plánov pri rozširovaní elektrickej rodiny, takže sa môžme tešiť na nové prototypy. Pre nasledujúcich 5 rokov to predstavuje spustenie približne 20-tich plne elektrických modelov. SUV e-Tron sa svojimi chybami aj úspechmi posúva stále ďalej a stojí na čele programu, ktorí sa ani omylom neplánuje zastaviť.

Zdroj: AudiQuattrodaily

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBYD Han EV je najhoršia nočná mora Tesly, zaujme aj cenou
Nasledujúci článokDnes sa otvára prvý úsek bratislavského obchvatu D4R7