Ak ste si mysleli, že nadchádzajúci model Audi e-Tron GT sa stane špičkovou elektrickou vlajkovou loďou spoločnosti, musíte sa zamyslieť znova. Automobilka plánuje v roku 2024 uviesť na trh sedan, ktorý pokorí konkurenciu.

Záhadný model by mal byť niečo ako e-Tron A9 a bude konkurovať podobným budúcim generáciám vozidiel Jaguar XJ a Mercedes EQS. Detaily ešte nie sú oficiálne potvrdené, ale elektrifikovaná Audi A9 bude vybavená najnovšími technológiami autonómneho riadenia a vylepšeným batériovým pohonom. Taktiež ponúkne majiteľom 5G pripojenie, vylepšenú realitu a bezdrôtové aktualizácie.

audi a8

V Audi už pridelili tento projekt A9 špecializovanému tímu z názvom Artemis. Táto skupina pod vedením bývalého šéfa Audi motorsport Alexa Hitzingera bude priamo spolupracovať s inžiniermi a softvérovými odborníkmi. Cieľom je zvýšiť produktivitu a znížiť potrebnú byrokraciu v rámci úsilia novo vymenovaného generálneho riaditeľa Markusa Duesmanna o obnovenie štatútu značky ako technologického vodcu.

Jaguar a Mercedes majú nový dôvod obávať sa Audi

Úlohou tímu Artemis je zavádzanie nových technológií do modelu. ktorý musí byť konkurencie schopný (hlavne čo sa týka Tesly) a aj vďaka tomu tím pracovníkov dostáva veľkú mieru slobody a môže pracovať z celého sveta. Pracovný vzťah medzi Audi a Porsche bude ale naďalej pokračovať kvôli platforme J1, ktorá je základom pre model Taycan a e-Tron GT.

Jaguar a Mercedes majú nový dôvod obávať sa Audi

Spoločne vyvíjajú ďalšiu elektrickú platformu, ktorá by sa prvýkrát mala ukázať na Porsche Macan v roku 2022. Tím Artemis však nebol priradený iba k elektronickej A9, ale tiež vyvíjajú obchodné modely s cieľom čo najrýchlejšie vyrábať prototypy, zvyšovať časový úsek vývoja existujúcich modelov a zlepšovať metódy zberu údajov. Toto majú v pláne až do konca desaťročia, pretože dovtedy sa skupina Volkswagen pokúsi mať v portfóliu 75 elektrických modelov.

Nové vozidlo z nemeckej dielne by mohlo pobrať vzhľad z modelu A7, ale vnútorný priestor by pripomínal luxus A8. Model A8 od Ingolstadtskej automobilky je vlajkovou loďou už od roku 1994, a tak by ho už mohla vymeniť tak ohlasovaná elektrická generácia.

Zdroj: Autocar

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW Arteon sa bude možno vyrábať v Bratislave
Nasledujúci článokTEST AGV ARK je výkonný interkom, určený pre prilby AGV