Domov News VW Arteon sa bude možno vyrábať v Bratislave

VW Arteon sa bude možno vyrábať v Bratislave

S postupnou elektrifikáciou modelov koncernu Volkswagen sa do popredia dostáva otázka ako a kde sa budú vyrábať autá na konvenčný pohon. V súčasnosti sa prémiovejšie modely ako Arteon a Passat montujú v nemeckej historickej továrni v meste Emden. Avšak VW má s týmito priestormi úplne iné plány, ktoré sa týkajú primárne elektromobility. Do úzadia sa teda dostávajú veľmi obľúbené modely.

Emden by mal od roku 2022 kompletne prejsť na výrobu elektromobilov na čele s modelom ID.4. Aj keď v súčasnosti má VW pomerne veľké problémy so začatím výroby malého elektrického ID.3, reštruktualizácia továrne Emden je nevyhnutná. V kuloároch sa teda začína šíriť otázka, čo bude s Passatom a Arteonom. Prvý menovaný by mal mať na rozmedzí rokov 2022 a 2023 medzigeneračnú výmenu, zatiaľ čo štýlový Arteon len pred pár dňami podstúpil omladenie. 

Spočiatku sa špekulovalo, že oba prémiovejšie modely značky budú z hľadiska výrobných kapacít presunuté do Turecka. Práve tu totiž VW plánoval rozsiahle investície. Avšak kvôli tamojším nepokojom a nestálej situácii a to nie len politickej, sa od týchto plánov upustilo. Volkswagen tak nutne potrebuje nájsť kapacitu na ich výrobu niekde inde v Európe. A práve bratislavský závod VW by mal byť najvhodnejším kandidátom. Momentálne sa tu montujú prémiové SUV a do budúcna sa počíta aj s kompletizovaním českého SUV Karoq. 

Zdroj: VW

Na druhú stranu okrem Passatu a Arteonu budú v blízkej budúcnosti nedostatočné aj výrobné kapacity pre Superb. Preto sa očakáva že nasledujúce generácie Passatu a Superbu budú vyrábané na rovnakom “páse”. Ak by sa potvrdili všetky informácie, bratislavský VW by získal okrem rozsiahlych investícií taktiež množstvo nových pracovných miest. Slovensko by si tým pádom upevnilo pozíciu svetového lídra čo sa týka počtu vyrobených áut na jedného obyvateľa. Mimo iné, Volkswagen plánuje do roku 2025 výrazné investície do elektromobility, čím by sa stal jednotkou na európskom trhu a medzi automobilkami zo starého kontinentu v tomto odvetví.

Zdroj: Car Scoops

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mini JCW Convertible: Útok na všetky vaše zmysly – a peňaženku
Nasledujúci článokJaguar a Mercedes majú nový dôvod obávať sa Audi
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.