Domov Elektromobilita Volkswagen si pripravil pre Slovensko ďalšiu veľkú investíciu

Volkswagen si pripravil pre Slovensko ďalšiu veľkú investíciu

volkswagen martin
Zdroj: Volkswagen

Nemecký koncern Volkswagen v posledných mesiacoch aktívne rozširuje výrobu takmer vo všetkých svojich závodoch. Najnovšie investície budú určené pre slovenskú továreň VW v Martine. Bude sa jednať predovšetkým o rozšírenie výroby z hľadiska elektromobility a Slovensku to prinesie otvorenie nový pracovných miest.

Slovenský zástupca koncernu Volkswagen si pripravil investíciu vo výške 35 miliónov Euro, ktorá bude určená pre výrobný závod v Martine. Konkrétne sa má jednať o rozšírenie výrobných kapacít pre potreby elektromobility na nasledujúce obdobie. Koncern už v súvislosti s plánovanou investíciou požiadal vládu o daňové úľavy vo výške 5,04 milióna Euro. Okrem rozšírenia výroby budú v martinskej fabrike do výroby nasadené aj úplne nové technológie. V tamojšom závode Volkswagen aktuálne zamestnáva približne 800 ľudí, ktorí sa starajú o výrobu komponentov pre podvozky a prevodovky.

Podľa viacerých informácií z ministerstva hospodárstva, Volkswagen presunie do nových výrobných priestorov približne 162 pracovníkov a otvorí 18 nových pracovných miest. Aktuálna miera nezamestnanosti v tamojšom regióne patrí dlhodobo k najnižším na celom Slovensku. Šéf martinskej prevádzky Volkswagen sa nechal počuť, že presun výroby nového diferenciálu do tamojších priestorov je výrazným krokom vpred a zároveň dôkazom toho, že martinský závod je pre Volkswagen stále veľmi dôležitým.

volkswagen martin
Zdroj: Volkswagen

Investície sa pritom v nedávnej minulosti nedotkli len továrne v Martine. Len pred nedávnom Volkswagen spustil výrobu plne elektrického modelu Škoda CITIGOe iV v Devínskej Novej Vsi. Okrem toho sa ešte v priebehu tohto roka plánuje presun výroby Škoda Karoq taktiež do bratislavských priestorov. Už dlhšie sa povráva o tom, že okrem viacerých modelov SUV či malých mestských áut, by sa v Bratislave v budúcnosti mohol začať montovať aj nový Passat spolu so Superbom. V tomto prípade sa však jedná len o dohady širšej verejnosti, nakoľko výrobné kapacity v Českej republike a v Nemecku už pomaly dosahujú svoje maximálne hodnoty. Slovensko si týmto upevňuje pozíciu svetového lídra v počte vyrobených áut na jedného človeka. V súčasnosti u nás dochádza k výrobe viacerých automobilov značiek spadajúcich pod Volkswagen, Kia, Jaguar – Land Rover či PSA.

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Cadillac Escalade má skvelý dizajn a pod kapotou poctivý osemvalec
Nasledujúci článokBratislava dostane prvú nabíjaciu stanicu City Hub od ZSE, tak ako sme zvyknutí na benzínke
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.