Domov News Elektrická Škoda CITIGOe iV stojí menej ako 18-tisíc eur!

Elektrická Škoda CITIGOe iV stojí menej ako 18-tisíc eur!

Zdroj: Škoda

Na aktuálne konanom autosalóne v Nitre si Škoda vyhradila priestor na predstavenie modelovej rady iV. Mesto pod Zoborom sa tak stáva akýmsi symbolickým začiatkom novej éry automobilky na našom trhu. Predstavenia sa dočkali Superb iV spolu s malým Citigo iV a navyše, od 3.10.2019 si tieto autá môžete oficiálne objednať.

Škoda Citigo iV

Elektromobilita teda naplno zasiahla aj našich západných susedov. Škoda Citigo iV sa okrem iného stáva aj jedným z najlacnejších elektromobilov na trhu. Cena 17 590 € je spojená s bohatou výbavou a s bonusom Štart, ktorý bude pre zákazníkov dostupný len do 30.11.2019.  Po ulynutí stanoveného dátumu by malo byť elektrické citigo o 3600 € drahšie.

citigo
Zdroj: Škoda

Slovenská verzia Citigo iV ponúka okrem iného aj parkovacie senzory vzadu, rain and light assist, automatickú klimatizáciu CLIMATRONIC, či centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním. Komfort zabezpečujú výškovo nastaviteľné a vyhrievané predné sedadlá, elektrické ovládanie okien vpredu či sklá s vyšším stupňom tónovania. Model CITIGO iV je štandardne vybavený rádiom SWING. Súčasťou výbavy je aj LED denné svietenie a predné hmlové svetlomety.

Zdroj: Škoda

Vo výbave za 17 590 € sa nachádza aj nabíjací kábel na pripojenie striedavého prúdu pre verejné nabíjacie stanice – Typ 2 (16A). Týmto káblom je možné nabíjať batériu, ktorá poháňa 61 kW motor s krútiacim momentom 212 Nm, ktorý je dostupný už od naštartovania. Maximálna rýchlosť elektrického drobca je 130 km/h.

VIDEO Škoda Superb iV & CITIGOe iV, prvé dojmy zo svetovej premiéry

Škoda Superb iV

Okrem Citigo iV sa zahájenia predaja dočkala aj vlajková loď Superb v hybridnom prevedení. Plug in hybrid Superb iV je vôbec prvým modelom značky, ktorý prináša podobný druh pohonu. Novinku poháňa 1,4-litrový agregát TSI spriahnutý s elektromotorm. Maximálny systémový výkon je na úrovni 160 kW. Tým sa hybrid stáva vôbec 2. najvýkonnejšou motorizáciou dostupnú pre Superb.

Zdroj: Škoda

Batéria pre Superb iV má kapacitu 13 kWh, čo by malo znamenať až 56 čisto elektrických kilometrov. Dokopy Superb v plug in hybridnej verzii ujde až 930 kilometrov, čo je skutočne pekné číslo. Na Slovensku si ekologickú vlajkovú loď od Škody budete môcť zakúpiť už od 32 930 € vo verzii Ambition. Najvyššia verzia L&K je dostupná s bonusom ŠTART za cenu 39 670 eur.

Zdroj: Škoda

Pokiaľ sa rozhodnete Superb iV nabíjať z wallboxu s nabíjacím výkonom 3,6 kW, naplnenie batérie zaberie 3,5 hodiny. Z bežnej domácej zásuvky s výkonom 2,3 kW sa batéria nabije za 6 hodín. Samozrejmosťou bude v prípade Superbu iV aj rekuperovanie brzdnej energie. V tomto prípade sa na nabíjanie bude využívať ako brzdná energia, tak aj časť výkonu motora, ktorý bude batériu udržovať v nabitom stave.

Zdroj: Škoda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Abarth 595C Competizione, rovnako skvelý aj bez strechy?
Nasledujúci článokPoznáte najdrahšie auto na svete?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.