Domov Elektromobilita Elektrický SsangYong Korando je za dverami. Konečne dostupný elektromobil?

Elektrický SsangYong Korando je za dverami. Konečne dostupný elektromobil?

ssangyong

Aj keď kórejský SsangYong nepatrí v našich končinách medzi najpopulárnejšie značky, čoskoro predstaví svoj prvý elektromobil. Nevylučuje ani to, že sa bude predávať aj na Slovensku.

SsangYong, známy najmä svojimi modelmi s pohonom 4×4 ako napríklad Korando, Rexon či Musso Grand, už za pár mesiacov predstaví svoj prvý elektromobil. Keďže trh s týmto typom vozidiel každoročne rastie a ich využiteľnosť stúpa, kórejská značka nechce premeškať príležitosť “ukrojiť si kúsok z koláča”. Nakoľko sa ich aktuálne modely vyznačujú hlavne prijateľnými cenami, predstavenie elektromobilu s rovnakou filozofiou môže otriasť trhom v základoch.

Pôjde o elektrifikovaný model Korando, ktorý prejde niekoľkými zásadnými zmenami. Z doposiaľ zverejnených fotografií môžeme vidieť, že vozidlo má uzavretú mriežku chladiča, podobne ako mnoho iných elektromobilov. To mu dodáva omnoho elegantnejší a uhladenejší dizajn spolu s jednoduchou linkou medzi prednými svetlometmi. V jej strede sa hrdo pýši logo, ktoré automobilka používa na svojich modeloch v Ázií. Tam sa podľa všetkého elektrický SsangYong dostane skôr než do Európy. Fotografie ďalej prezrádzajú, že nasávací otvor na chladenie akumulátora bude modrej farby, čo je typickým znakom elektrických vozidiel.

Elektrické Korando alias Korando E100 bude disponovať akumulátorom s kapacitou 61,5 kWh, ktorý bu mu mal zaručiť maximálny dojazd 420 kilometrov podľa normy NEDC. To však môže znamenať, že auto na jedno nabitie zvládne bezpečne približne 320 kilometrov. Minulý rok automobilka sebavedomo prehlásila, že ich elektromobil bude mať jeden z najlepších akceleračných časov na “stovku” vo svojom segmente. Osobne však o tom, či dané tvrdenie naplní, mierne pochybujem, keďže elektrický motor v Korando E100 bude poskytovať maximálny výkon 140 kW, teda 191 koní. Maximálna rýchlosť bude pritom kvôli optimalizácii dojazdu obmedzená na 153 km/h.

Napriek tomu, že technické parametre prvého elektromobilu od automobilky SSangYong nie sú na prvý pohľad prevratné, stále nepoznáme jeho cenu. Práve tá ho môže posunúť do dostupnejšej kategórie, v ktorej mu karoséria SUV a výkon 191 koní zaručí veľký úspech. Model bude oficiálne predstavený už začiatkom roku 2021.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarscoops
Predchádzajúci článokPozor, povinná výbava sa zmenila. Čo už v aute mať nemusíte?
Nasledujúci článokTEST BMW X7 30d, najväčšie SUV z Mníchova, postačí mu šesťvalec?