Domov News V elektrickom Audi E-Tron zhorelo mladé dievča, otec sa mohol len prizerať…

V elektrickom Audi E-Tron zhorelo mladé dievča, otec sa mohol len prizerať…

Po náraze do stromu, elektrické Audi E-tron začalo horieť, mladá vodička v aute napokon uhorela, hasiči jej nedokázali pomôcť.

V Nemeckom Brandenbursku sa 29.07.2020 odohrala tragická udalosť, ktorá opäť obnovila debatu o bezpečnosti elektromobilov a ich batérií. Ako informoval nemecký denník Bild, po relatívne bežnej nehode pri ktorej mladá vodička zišla z cesty a jej auto skončilo v strome, elektrické Audi začalo horieť. Celú udalosť sledoval otec mladej ženy, ktorý išiel hneď za ňou. Po náraze sa ju snažil vyslobodiť z vozidla, bohužiaľ auto ostalo zamknuté a mladú ženu uväznilo.

Ani po rýchlom príchode hasičov sa im vozidlo nepodarilo včas otvoriť a dostatočne ochladiť batérie pred nekontrolovateľným požiarom. Podľa hasičov bola záchrana mladej ženy nemožná, pretože dvere elektrického auta sa nedali otvoriť. Elektromobil sa im podarilo otvoriť, až keď bol požiar úplne uhasený. Polícia ihneď zahájila vyšetrovanie príčin nehody, doposiaľ nikoho neobvinila.

Náčelník miestneho hasičského zboru sa po nehode sťažoval, že nikto z jeho členov neabsolvoval školenie zamerané na nehody elektrických vozidiel. V Nemecku dodnes neexistujú žiadne špeciálne školenia pre hasičov o tom, ako riešiť požiare s takýmto druhom vozidiel.

Hasiči vs. Auto

Bezpečnosť elektrických vozidiel je dlhodobo diskutovanou témou nie len na slovensku. Pri poškodení batérií respektíve akumulátora, hrozí riziko požiaru. Množstvo výrobcov reaguje na túto skutočnosť inštaláciou samohasiacich systémov do elektrických vozidiel. Asi najväčšiu vlnu kritiky a pozornosti si odniesla automobilka Tesla, v posledných rokoch však pribúdajú prípady vzplanutia aj pri európskych značkách. O to viac zarážajúco pôsobí aj tento posledný prípad, kedy po náraze do stromu, vzplanulo úplne nové Audi E-Tron.

K systému zabezpečenia elektrických vozidiel sme oslovili samotnú automobilku Audi, tá by sa nám v najbližšej dobe mala k danej problematike vyjadriť. Taktiež sme oslovili aj prezídium HaZZ s otázkou na konkrétny výcvik našich hasičov na podobné situácie. Či sú školení na zásah v prípade nehody elektromobilu. Komplexný článok pre vás pripravíme v dohľadnej dobe.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBild.de
Predchádzajúci článokMaskované Volvo spred šiestich desaťročí v kamufláži – čo sa chystá?
Nasledujúci článokVlastníte Audi, SEAT alebo VW? Na originálnych dieloch ušetríte práve teraz