Domov News Hyundaj odhaľuje modernizované SUV Kona. Bude aj verzia N line

Hyundaj odhaľuje modernizované SUV Kona. Bude aj verzia N line

Hyundai kona facelift
Zdroj: Hyundai

Hyundai sa pomaly začína pripravovať na príchod modernizovanej verzie obľúbeného SUV Kona. Vyhľadávaný model príde v blízkej dobe a ponúkne viacero vylepšení oproti aktuálne predávanej verzii. Hlavným lákadlom je atraktívnejší dizajn a ako čerešnička na torte bude najmä športovo ladená verzia Kona N line, ktorá bude mať premiéru. Jednoznačne vylúčiť nemožno ani príchod športovej Kona N.

Nová Kona sa podľa prvotných nákresov, ktoré zverejnila automobilka len nedávno, bude niesť v extravagantnom štýle, ktorý je jej vlastným. Na ten sme si už mohli zvyknúť pri aktuálne predávanej Kone, ktorá je stále celkom kontroverzným autom. Na rodiel od súčasnej verzie však bude novinka trošku uhladenejšia a s jemnejšími líniami. Podľa slov automobilky, by sa mali tvarovo odvolávať na žraloka. Takým žralokom Kona v segmente mestských SUV nepochybne je. Na skicách jasne vidieť nové, elegantnejšie tvarovanie predných svetlometov, ktoré by mali byť osadené technológiou Full LED.

Hyundai kona facelift
Zdroj: Hyundai

Automobilka uvádza, že malý crossover po modernizácii by mal mať opticky širší postoj v zmysle aktuálneho dizajnového ponímania Sensuous Sportiness. Športový charakter bude navyše podčiarknutý verziou N line, ktorá bude mať pri malom SUV premiéru. Pôjde tak už o v poradí štvrtý model kórejskej značky, ktorý ponesie označenie N line. Aktuálne je na trhu v dynamickejšom prevedení model i10, i30 a Tucson. Vylúčená zatiaľ nie je ani ostrá verzia N, ktorú sa už viackrát podarilo zachytiť počas testovania na nemeckom okruhu Nürburgring.

Hyundai kona facelift
Zdroj: Hyundai

Samozrejmosťou by v prípade novej Kony mala byť aj široká ponuka pohonov a motorizácií. Už teraz môžeme počítať s klasickým konvenčným spaľovacím motorom, hybridom alebo dokonca čisto elektrickou verziou. Niet pochýb o tom, že Hyundai Kona je aktuálne najvšestrannejším autom na trhu čo sa ponuky pohonov a motorizácií týka. Zároveň sa vysokej obľube teší aj Kona Electric, ktorá len nedávno oslávila okrúhle jubileum 100 tisíc predaných kusov. Nová Kona bude mať teda všetky predpoklady na úspech.

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Golf GTI Clubsport sa lúči extravagantným spôsobom
Nasledujúci článokElektričky premávajú po Bratislave už 125 rokov, ako sa zmenili?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.