Ak hľadáte na tomto aute niečo elegantné, hľadajte ďalej. Nemecký tuner s náhradnými dielmi Yido Perfomance okorenil Golf GTI Clubsport.

Momentálne stále čakáme na príchod nového R-ka, ale nemecký úpravca chce dokázať, že ani GTI-čko nie je na zahodenie. Tento konkrétny Golf GTI Clubsport dostal predný spojler, širšie blatníky a zadný difúzor. Na prvý pohľad ale priláka farebná kombinácia červenej, modrej, čiernej, bielej a zlatej farby, ktorú zdobia logá sponzorov. Môže sa zdať, že úpravca si toto auto vysníval najprv vo videohre Need For Speed alebo Forza Motorsport.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Osobité svetlá dodávajú GTI-čku agresívnejší vzhľad, najvýraznejším vylepšením exteriéru sú ale jednoznačne 20-palcové kolesá. Výkonná súprava pod kapotou vylepšuje reakciu turba, intercooler následne tento vzduch ochladí a pošle ho v studenej forme priamo do spaľovacej komory. Výsledkom tohto procesu je zvýšenie výkonu na 420 konských síl a krútiaci moment 650 Nm.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

A keďže je tu riadny výkon, treba ho aj nejako ukočírovať. Na zvýšenie brzdnej sily bol pridaný brzdový systém so šiestimi piestami. Medzi ďalšie úpravy patrí vzduchové odpruženie, ktoré usádza horúci hatchback nižšie k zemi a výfukový systém s ovládaním klapiek od značky Remus. Farebná téma celého auta sa presúva aj dovnútra, pretože pretekárske sedadlá Recaro zodpovedajú extravagantnému exteriéru.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

To je takmer dvakrát toľko energie ako v prípade štandardnej vezie GTI Clubsport, ktorý má oproti tomuto svalovcovi iba 261 koní a krútiaci moment 350 Nm. Aj napriek tomu, že „obyčajný“ Golf disponuje funkciou overboostu, nevyždíma zo seba viac ako 290 konských síl, aj to iba po dobu desiatich sekúnd.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Spoločnosť Yido Perfomance sa nechváli tým, ako tieto zmeny v motorovom priestore ovplyvňujú jazdu, ale s takmer dvojnásobným výkonom pod kapotou môžeme s istotou povedať, že tento vyladený Golf GTI Clubsport je výrazne rýchlejší ako jeho bežný náprotivok. Ten za normálnych okolností zrýchli z 0-100 km/hod v priebehu 5,9 sekundy.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

V dnešnom motoristickom svete existuje veľa schopných hatchbackov, ale len málo z nich sa pri každodennom používaní môže porovnávať s Golfom. Možno je konkurencia viacej zábavná a extravagantná (Type-R), možno viacej prdí z výfukov (áno N-ko, teba mám na mysli), ale Golf sa dokáže správať elegantne v každodennom ruchu mesta a pritom cez víkendy. Táto upravená verzia je ale dôkazom toho, že v správnych rukách dokáže aj koncern získať jedinečný vzhľad a vábivý výkon.

Zdroj: Yido Perfomance

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Fabia príde už za pár mesiacov. Čo všetko ponúkne?
Nasledujúci článokHyundaj odhaľuje modernizované SUV Kona. Bude aj verzia N line