Azda nikoho nebude treba presviedčať, že Honda Civic Type R je jedna z najzábavnejších prednokoliek, aké boli v poslednej dobe vyrobené. Vylepšený model sa predviedol na autosalóne v Tokyu. 

Aj keď sa prírastky na aute dotkli hlavne jazdných vlastností, extravagantný dizajn Hondy nezaostáva. Japonský atlét v podobe modelu Civic Type R sa môže po novom chváliť revidovaným nastavením odpruženia predných kolies, aby sa znížilo trenie a zlepšil pocit pri ovládaní volantu. Okrem toho by mali nové tlmiče spríjemniť jazdu a tuhšie ramená zlepšiť priľnavosť.

Nové brzdové doštičky dostanú zas za úlohu zlepšiť vysokorýchlostné brzdenie. Okrem toho verzia Type R vyfasovala šesťstupňovú manuálnu prevodovku, ktorá má kratšie prevody medzi rýchlostnými stupňami a novú riadiacu páku. A keď už už čakáte, že vám poviem niečo o výkonnejšom motore, zrejme zostanete sklamaní. Alebo aj nie. Srdce tohto tátoša tvorí stále 2,0-litrový štvorvalec s výkonom 320 konských síl.

Čo sa týka zovňajšku, vylepšený Type R nebude také ľahké rozoznať od svojho predchodcu. Zrejme najvýraznejšou zmenou bude dostupnosť novej farby v modrom odtieni Boost Blue, ktorá sa stane exkluzívnou iba pre tento model. Honda pri lákavom Civicu sľubuje taktiež zdokonalenie čo sa bezpečnosti týka.

Kabína dostane nový volant obalený v Alcantare a funkciu Active Sound Control, ktorá mení zvuk vo vnútri na základe jazdného režimu. Aktívne bezpečnostné prvky Honda Sensing sa už stali akýmsi štandardom celej série modelov Civic. Informácie o cene zatiaľ nie sú dostupné, no časom ich automobilka určite zverejní.

Síce zatiaľ nie je jasné, čo bude súčasťou výbavy vozidla, ale zrejme sa môžeme tešiť na systém varovania pred zrážkou s automatickým núdzovým brzdením, výstrahy pred opustením jazdného pruhu, adaptívnym tempomatom či aktívnou kontrolou jazdného pruhu.

Cena je zatiaľ neznáma, no určite si tento hot-hatch cenovku oproti odchádzajúcemu modelu navýši. Aktuálne sa suma najvyššej výbavy začína na hranici 39 290 €, ale kto vie, možno nás japonský výrobca prekvapí.

Zdroj: Honda

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNové GLA prichádza aj v ostrej verzii 35 AMG, ponúkne viac ako 300 koní
Nasledujúci článokAutodopravcovia uvoľnili blokované úseky, štrajku je koniec