Domov News VW Tiguan sa začína predávať na Slovensku, základnou výbavou sklame

VW Tiguan sa začína predávať na Slovensku, základnou výbavou sklame

Vw tiguan

Volkswagen v týchto dňoch oficiálne spúšťa predaj modernizovaného modelu Tiguan na našom trhu. Celosvetovo najpredávanejšie auto značky sa na Slovensku začne predávať celkovo v štyroch výbavách pričom tá najzákladnejšia ponúkne len manuálnu klimatizáciu či oceľové disky kolies. 

Volkswagen niekedy dokáže poriadne prekvapiť svojou filozofiou a ponukou jednotlivých modelov. Tiguan sa na našom trhu bude predávať celkovo v štyroch výbavových stupňoch s označením Tiguan, Life, Elegance a R-line. V základe auto ponúkne veľmi chudobnú výbavu pozostávajúcu z manuálnej klimatizácie či plechových diskov 17-palcových kolies. Okrem toho budú na aute štandardom základné LED predné a zadné svetlomety. Tiguan si budete môcť navoliť už od 23 990€ s motorom 1,5 TSI s výkonom 96 kW. Silnejšia verzia bude mať 110 kW a napokon dvojlitrový naftový agregát TDI bude k dispozícii s výkonom 90 kW. Celá ponuka základných motorizácií bude v predaji výhradne s pohonom prednej nápravy a 6-stupňovým manuálom.

Lepšie vybavený Tiguan Life ponúkne našťastie o level vyššiu výbavu. K dispozícii bude automatická 3-zónová klimatizácia CLIMATRONIC, systém na rozpoznávanie únavy vodiča, adaptívny tempomat až do rýchlosti 210 km/h, komfortné sedadlá a elegantnejšie spracovaný interiér. Obrovským skokom vpred je aj to, že Tiguan Life ponúka štandardne 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin. V prípade verzie 4MOTION sú k dispozícii 18-palcové kolesá. Po stánke pohonov bude na výber motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW, ktorý je možné skombinovať aj s prevodovkou DSG. Okrem toho je na výber dvojlitrový diesel s výkonom 110 kW s možnosťou voľby pohonu 4MOTION a prevodovkou DSG. Napokon najsilnejším motorom bude 2,0 TDI s výkonom 140 kW a štandardne s pohonom všetkých kolies a automatom.

Aj plug-in hybrid

Tiguan Elegance má navyše digitálny prístrojový štít a infotainment Ready2Discover s možnosťou neskoršieho aktivovania navigácie. Súčasťou štandardnej výbavy sú aj predné IQ.MATRIX svetlomety či parkovací asistent. Výbava Elegance prichádza aj so špecifickými dizajnovými prvkami karosérie, ktoré ju majú odlíšiť od športovo-ladeného R-line. Od novembra bude k dispozícii aj plug-in hybridné ústrojenstvo, ktoré je dobre známe z Octavie RS, Golfu GTI a mnohých ďalších modelov naprieš celým koncernom.

Napokon tu máme výbavu Tiguan R-line, ktorá má tiež digitálny prístrojový štít avšak v kombinácii s najvyššou formou infotainmentu. V interiéri nájdeme športové sedadlá a špecifické prvky obloženia palubnej dosky v kombinácii s prémiovými materiálmi. Vonkajší vzhľad dopĺňajú aj 19-palcové disky kolies. Od decembra sa bude dať Tiguan R-line zakúpiť aj s vrcholným motorom 2,0 TSI s výkonom 180 kW. Neskôr sa očakáva aj doplnenie ponuky o športový Tiguan R s výkonom až 235 kW.

Zdroj: Volkswagen

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVIDEO: Projektor namiesto svetiel – nonsens? V Audi sú plne k dispozícii!
Nasledujúci článokManuál a takmer 500 koní, neuveriteľný Ford Mustang Mach 1 prichádza do Európy!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.