Domov News VW Taos je ďalším koncernovým SUV. Nepripomína Vám niečo?

VW Taos je ďalším koncernovým SUV. Nepripomína Vám niečo?

Volkswagen-Taos-2022-1280-07

Volkswagen sa v týchto dňoch rozhodol rozšíriť ponuku svojich SUV o ďalší model. Pre americký trh automobilka odhalila kompaktné SUV, ktoré bude zaradené pod Tiguan. Napriek tomu s ním bude zdieľať väčšinu technológií. Novinka dostala meno Taos a ak vám jej bočná silueta niekoho pripomína, určite sa nemýlite.

Ide o ďalší model, ktorý je postavený na modulárnej platforme MQB. Vo svojej podstate sa jedná o prezlečený SEAT Ateca, ktorý mu prepožičal veľa genetického fondu. Zároveň však ide o prepojenie aj s obrovským Atlasom, ktorý nie je ponúkaný na našom trhu. Predná časť je charakteristická pomerne veľkými svetlometmi, ktoré sa dizajnovo odvolávanú na spomenutý Atlas. Volkswagen Taos má taktiež aj aktuálne veľmi obľúbený dizajnový prvok, ktorý spočíva v optickom prepojení predných svetlometov LED pásikom.

Podobne aj v zadnej časti sa auto výrazne inšpirovalo v mamuťom SUV. Zaujímavým prvkom sú pomerne vysoko uložené falošné koncovky výfuku, ktoré majú dizajnu dodať viac športový vzhľad. Kde však vidieť koncernovú identitu najviac je nepochybne profil Taosu. Ten je takmer totožný s profilom SEAT Ateca. To, že je Taos zaradený pod Tiguan dokazujú aj jeho rozmery. Na dĺžku má auto 4 465 mm. Paradoxne, rázvorom náprav je Taos mierne nad Tiguanom nakoľko má hodnotu až 2 690 mm. Celková šírka auta je 1 842 mm a výška potom predstavuje 1 636 mm.

Z hľadiska motorizácií novinka opäť nie je žiadnym prekvapením. Pod kapotou sa počíta len s jediným motorom. Ním by mal byť 1,5-litrový turbomotor TSI s výkonom 118 kW. U nás sa tento motor ponúka s výkonom o 8 kW nižším. Krútiaci moment je potom rovnaký ako u nás, čiže 250 Nm. Jedna-päťka však narozdiel od európskeho trhu dostane do vienka novú prevodovku. Ňou bude 8-stupňový automat. Ak by sa zákazník rozhodol, že si chce Taos zakúpiť s pohonom štyroch kolies, dostane 7-stupňové DSG, ktoré je v ponuke aj u nás. Celkovo ide o pomerne zaujímavé auto, ktoré bude cieliť najmä na mladého zákazníka. Bohužiaľ, na náš trh sa Taos v tejto podobe nikdy nedostane.

TEST Audi A3 35 TDI, konečne prémiový dojem! Oplatí sa za tie peniaze?

Zdroj: Net Car Show

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokManuál a takmer 500 koní, neuveriteľný Ford Mustang Mach 1 prichádza do Európy!
Nasledujúci článokVIDEO: Viac ako 500 km/hod? Tuatara je nové najrýchlejšie auto na svete
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.