Domov Doprava Mlynské Nivy konečne otvoria, kedy a na čo sa treba pripraviť?

Mlynské Nivy konečne otvoria, kedy a na čo sa treba pripraviť?

Pre ľudí žijúcich a dochádzajúcich za prácou do oblastí Nív je toto perfektná správa. To, čomu už niektorí ani neverili, sa stane skutočnosťou. Mlynské Nivy po takmer 2 rokoch konečne otvoria. Prečo konečne? Ich zatvorenie totiž nemalo byť pre MHD dlhšie ako pol roka a pre osobnú dopravu viac ako rok. Nuž ale realitu všetci poznáme, podobne ako s viacerými dopravnými stavbami na Slovensku.

Uzávery v oblasti Mlynské Nivy začali vo februári 2019. Bolo to v období, keď sa uzatvárali aj vetvy z Prístavného mosta a v tejto oblasti Bratislavy tak všetci očakávali dopravný kolaps. Magistrát mesta narýchlo prekreslil jazdné pruhy na Gagarinovej ulici, pribudol BUS pruh a armagedon nenastal. Doprava neskolabovala a vďaka BUS pruhu ste v MHD cestovali ešte rýchlejšie, ako pred týmto obdobím.

Časom však prichádzali nové správy o dlhšom uzatvorení Mlynských Nív, najskôr boli správy o ročnej uzávere, neskôr už o roku a pol. Spolu s tým však neprichádza do prevádzky aj nová autobusová stanica, na jej otvorenie si bohužiaľ budeme musieť ešte počkať. Mlynské Nivy sú však v štádiu otvárania. A konkrétny dátum je pondelok, 16. november 2020.

Presne v ten deň sa v Bratislave otvorí nový mestský bulvár, ktorý bude voči predchádzajúcej podobe úplne odlišný. Samozrejme prišlo aj na zmeny v projektoch, kde zmenili umiestnenie cyklopruhov alebo množstvo jazdných pruhov. Všetko spolu súvisí a súčasná podoba je veľmi dobrá. Keďže Mlynské Nivy sú dôležitou tepnou aj pre MHD, samozrejme sa zmenia aj linky MHD.

Obnoví sa obratisko pre VUB, avšak pre nedokončené trolejové vedenie budú linky 208, 212 a N72 jazdiť po doterajších výlukových trasách. Linky 21, 25 a 88 budú mať nástupištia v pôvodných polohách, linky 50, 70 a N61 budú premávať po ulici Mlynské Nivy so zastávkou Autobusová stanica. Linka 202 pôjde po trase z Dolných Honov cez Gagarinovu a Mlynské Nivy k Nemocnici sv. Michala. Linka 205 pôjde obojsmerne cez Mlynské Nivy a linka 210 bude premávať so zachádzkou na zastávku Autobusová stanica. Náhradná linka X72 bude zrušená.

Kto by sa ale tešil na novú autobusovú stanicu, musí si nechať zájsť chuť. Tú majú aj kvôli vplyvom pandémie koronavírusu otvoriť najskôr v septembri 2021. Dúfajme teda, že aspoň tento dátum bude dodržaný a hlavné mesto bude mať adekvátnu autobusovú stanicu, na akú má nárok.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJIMHD
Predchádzajúci článokFord chystá dostupný elektromobil, predbehne Teslu!?
Nasledujúci článokOčakávaná novinka iX je odhalená, toto je BMW budúcnosti